reklama

Suroviny

  • 700 g mrkev mladá, oloupaná a zbavená zelené natě
  • 25 g máslo
  • sůl mořská
  • pepř mletý
  • 1 lžíce estragon, nasekané čerstvé listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Mladou oloupanou mrkev (se seřízlými vršky natě) vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 4–5 minut téměř do měkka. Sceďte, vložte do pánve, poté přidejte máslo, trochu mořské soli, černého pepře a přiklopte pokličkou.

  • KROK 2

    Pánev s mrkvičkami dejte na plotýnku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté přidejte nakrájené lístky čerstvého estragonu a jemně promíchejte. Mrkev i se šťávou přendejte do servírovací mísy a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama