Mladé mrkvičky s estragonem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 700 g mrkevmladá, oloupaná a zbavená zelené natě
- 25 g máslo
- sůlmořská
- pepřmletý
- 1 lžíce estragonnasekané čerstvé listy
- kcal67
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy7g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín1g
- sůl0.45g
Postup přípravy
krok 1
Mladou oloupanou mrkev (se seřízlými vršky natě) vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 4–5 minut téměř do měkka. Sceďte, vložte do pánve, poté přidejte máslo, trochu mořské soli, černého pepře a přiklopte pokličkou.
krok 2
Pánev s mrkvičkami dejte na plotýnku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté přidejte nakrájené lístky čerstvého estragonu a jemně promíchejte. Mrkev i se šťávou přendejte do servírovací mísy a ihned podávejte.