reklama

  • 700 g mrkev
    mladá, oloupaná a zbavená zelené natě
  • 25 g máslo
  • sůl
    mořská
  • pepř
    mletý
  • 1 lžíce estragon
    nasekané čerstvé listy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal67
  • tuky4g
  • nasycené2g
  • sacharidy7g
  • cukry0g
  • vláknina3g
  • proteín1g
  • sůl0.45g

Postup přípravy

  • krok 1

    Mladou oloupanou mrkev (se seřízlými vršky natě) vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 4–5 minut téměř do měkka. Sceďte, vložte do pánve, poté přidejte máslo, trochu mořské soli, černého pepře a přiklopte pokličkou.

  • krok 2

    Pánev s mrkvičkami dejte na plotýnku a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté přidejte nakrájené lístky čerstvého estragonu a jemně promíchejte. Mrkev i se šťávou přendejte do servírovací mísy a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama