reklama

  • 225 g másla
    změklého
  • 225 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 225 g hladké mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal468
  • tuky27g
  • nasycené16g
  • sacharidy52g
  • cukry31g
  • vláknina1g
  • proteín6g
  • sůl0.81g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C/horkovzdušnou 160 °C/plyn 4. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a dno vyložte kruhem pečicího papíru.

  • krok 2

    Pokud používáte robot, vložte máslo, cukr, vejce, mouku s kypřicím práškem, mléko a extrakt do kuchyňského robotu a šlehejte 1–2 minuty do hladkého těsta.

  • krok 3

    Pokud však dáváte přednost ručnímu míchání, utřete máslo a cukr společně, poté přidejte vejce jedno po druhém a vždy řádně prošlehejte. Následně promíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, mléko a extrakt dohladka a vmíchejte do máslové hmoty.

  • krok 4

    Směs rozdělte do dvou misek a do jedné z nich vmíchejte kakao. Pomocí 2 lžic pak střídavě nandejte těsto do formy. Jakmile je všechno těsto ve formě, lehce s ní poklepejte o pracovní plochu, ať vyženete veškeré bubliny vzduchu. Pomocí špejle pak promíchejte těsto k mramorovému efektu.m

  • krok 5

    Buchtu pečte 45-55 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyklopte na chladicí mřížku a nechte vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama