reklama

Suroviny

  • 250 g másla, plus navíc na vymazání formy
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 250 g hladké mouky, plus navíc na vysypání formy
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 6 lžic mléka
  • 4 lžíce Nutelly

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 170 °C (horní/spodní ohřev) . Bábovkovou dortovou formu (ø 22 cm) rovnoměrně vymažte trochou másla a vysypte moukou.

  • KROK 2

    V míse utřete máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl. Postupně přidávejte vejce. Zvlášť v míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a střídavě se 3 lžícemi mléka ji vmíchejte stěrkou nebo metličkou do máslové hmoty.

  • KROK 3

    Polovinu těsta nalijte do připravené formy. Nutellu a zbylé mléko smíchejte a přidejte ke zbytku těsta. Důkladně promíchejte a rozetřete na světlé těsto.

  • KROK 4

    Pomocí vidličky nebo lžíce jemně protáhněte obě těsta krouživými pohyby, abyste vytvořili efekt mramorování. Povrch uhlaďte. Bábovku pečte 50-55 minut ve středu trouby. Špejlí vyzkoušejte, jestli je bábovka upečená.

  • KROK 5

    Po upečení vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě. Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama