reklama

Suroviny

  • 1 cibule
  • 250 g mrkve
  • 25 g másla
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička italských bylinek (tymián, oregano, bazalka, rozmarýn)
  • jodizovaná sůl
  • 8 plátků celozrnného chleba
  • 8 lístků bazalky, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte, poté nakrájejte nebo nastrouhejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli, poté přidejte mrkev a další 2 minuty smažte. Pak přilijte 80 ml vody, přikryjte pokličkou a vše na středním ohni duste asi 15 minut. Občas promíchejte.

  • KROK 2

    Hrnec sundejte z plotny, vmíchejte rajčatový protlak a bylinky a vše jemně rozmixujte. Pomazánku dochuťte jodizovanou solí.

  • KROK 3

    Každý plátek celozrnného chleba potřete vrchovatou lžící (cca 50 g) hotové mrkvové pomazánky a podávejte ozdobené bazalkovými listy. Pomazánka vydrží dobře uzavřená v lednici asi 5 dní.

reklama
reklama
reklama
reklama