Mrkvové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 sušenek
- 250 g mrkve
- 1 jablko
- 1 zázvor
- 80 g datlí
- 100 g ovesných vloček
- 150 g špaldové mouky
- 100 g lískových ořechůmletých
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1 špetka jodizované soli
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
- kcal238
- tuky11.5g
- nasycené2.2g
- sacharidy29.5g
- cukry12.5g
- vláknina4.5gbohatý na
- proteín4.5g
- sůl0.2gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Mrkev očistěte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte, jablko oloupejte, zbavte jádřince a také nastrouhejte. Zázvor oloupejte a jemně nasekejte, datle nakrájejte na malé kousky.
krok 2
Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev) a plech vyložte pečicím papírem. Ovesné vločky, špaldovou mouku, mleté lískové ořechy, prášek do pečiva, skořici a jodizovanou sůl smíchejte v míse. Kokosový olej dejte do hrnce a na mírném ohni rozpusťte.
krok 3
Nastrouhanou mrkev a jablko, zázvor a datle přidejte k suchým ingrediencím, přidejte kokosový olej a javorový sirup a dobře promíchejte, aby vzniklo těsto. Z těsta vytvarujte 16 sušenek (nejlépe to jde vlhkýma rukama), dejte je na plech a zploštěte. Pečte asi 35 minut na střední příčce a poté nechte dobře vychladnout. Sušenky zůstanou po upečení příjemně měkké.