reklama

  • 250 g mrkve
  • 1 jablko
  • 1 zázvor
  • 80 g datlí
  • 100 g ovesných vloček
  • 150 g špaldové mouky
  • 100 g lískových ořechů
    mletých
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka jodizované soli
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal238
  • tuky11.5g
  • nasycené2.2g
  • sacharidy29.5g
  • cukry12.5g
  • vláknina4.5g
    bohatý na
  • proteín4.5g
  • sůl0.2g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Mrkev očistěte, oloupejte a nahrubo nastrouhejte, jablko oloupejte, zbavte jádřince a také nastrouhejte. Zázvor oloupejte a jemně nasekejte, datle nakrájejte na malé kousky.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev) a plech vyložte pečicím papírem. Ovesné vločky, špaldovou mouku, mleté lískové ořechy, prášek do pečiva, skořici a jodizovanou sůl smíchejte v míse. Kokosový olej dejte do hrnce a na mírném ohni rozpusťte.

  • krok 3

    Nastrouhanou mrkev a jablko, zázvor a datle přidejte k suchým ingrediencím, přidejte kokosový olej a javorový sirup a dobře promíchejte, aby vzniklo těsto. Z těsta vytvarujte 16 sušenek (nejlépe to jde vlhkýma rukama), dejte je na plech a zploštěte. Pečte asi 35 minut na střední příčce a poté nechte dobře vychladnout. Sušenky zůstanou po upečení příjemně měkké.

reklama
reklama
reklama
reklama