reklama

Suroviny

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 jarní cibulka
  • 0,5 červená paprika
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 250 g slanina, na kostičky
  • 0,25 lžičky sůl
  • 1 špetka pepř, čerstvě mletý
  • 1 špetka sladká mletá paprika
  • 120 g čedar
  • 12 vejce
  • máslo, na vymazání muffinového plechu
  • mouka polohrubá, na vysypání formy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Formu na muffiny vymažte trochou másla a vysypte polohrubou moukou. Pokud máte silikonovou formu na muffinu, není vymazávání a vysypávání třeba. Předehřejte troubu na 180 °C.

  • KROK 2

    Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Jarní cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi na mírném ohni rozehřejte olivový olej a krátce orestujte veškerou zeleninu a nakrájenou slaninou.

  • KROK 3

    Směs z pánve dejte do žáruvzdorné mísy a dochuťte solí, pepřem a mletou paprikou. Nechte trochu zchladnout. Čedar nastrouhejte a vmíchejte do zeleninové směsi.

  • KROK 4

    Vejce rozklepněte do mísy a prošlehejte metličkou. Prošlehaná vejce vlijte k zeleninové směsi a dobře promíchejte. Rovnoměrně rozdělte do připravených důlků na muffiny a pečte v předehřáté troubě 25 minut dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama