Muffiny s máslem ghí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- Porce 12
Přejít na suroviny
- 100 g másla
- 100 g mletých mandlí
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 125 g hnědého cukru
- 4 bílky
- vanilkový extrakt
- kcal188
- tuky11.2g
- nasycené4.7g
- sacharidy17g
- cukry10.5g
- vláknina1.2g
- proteín4.1g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Máslo dejte do malé nerezové pánve (ve stříbrné pánvi je lépe vidět změna barvy). Zahřívejte pomalu, krouživě pánví pohybujte, dokud máslo nezíská zlatohnědou barvu a oříškovou vůni. Nalijte do malé misky a nechte trochu vychladnout.
krok 2
Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4. Přichystejte košíčky na muffiny nebo máslem vymažte formu s 12 menšími formičkami na mini muffiny.
krok 3
Smíchejte mleté mandle, mouku a cukr se špetkou soli, poté postupně přimíchejte vyšlehané bílky a hnědé máslo, dokud nezískáte hladké těsto. Přimíchejte vanilku.
krok 4
Rozdělte směs do košíčků. Pečte 12-14 minut nebo dokud nevyběhnou a nejsou pružné. Nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte.