reklama

  • 100 g másla
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 125 g hnědého cukru
  • 4 bílky
  • vanilkový extrakt

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal188
  • tuky11.2g
  • nasycené4.7g
  • sacharidy17g
  • cukry10.5g
  • vláknina1.2g
  • proteín4.1g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Máslo dejte do malé nerezové pánve (ve stříbrné pánvi je lépe vidět změna barvy). Zahřívejte pomalu, krouživě pánví pohybujte, dokud máslo nezíská zlatohnědou barvu a oříškovou vůni. Nalijte do malé misky a nechte trochu vychladnout.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4. Přichystejte košíčky na muffiny nebo máslem vymažte formu s 12 menšími formičkami na mini muffiny.

  • krok 3

    Smíchejte mleté mandle, mouku a cukr se špetkou soli, poté postupně přimíchejte vyšlehané bílky a hnědé máslo, dokud nezískáte hladké těsto. Přimíchejte vanilku.

  • krok 4

    Rozdělte směs do košíčků. Pečte 12-14 minut nebo dokud nevyběhnou a nejsou pružné. Nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte.

reklama
reklama
reklama
reklama