Muffiny s meruňkami a quinoou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 30 minut
- Snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g quinoa
- 100 g sušené meruňky, jemně nasekané
- 250 g tvaroh měkký
- 3 vejce velká
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 lžíce řepkový olej
- 2 jablka malá nastrouhaná (není třeba loupat)
- 1 ks pomeranč šťáva a kůra
- 50 g dýňová semínka + na posypání
- 50 g celozrnná hladká mouka
- 50 g mandle mleté
- 2 lžíce chia semínka
- 25 g pšeničné klíčky
- 1 1/2 lžičky prášek do pečiva
Postup přípravy
- KROK 1
Horkovzušnou troubu rozehřejte na 180C. Formu na muffiny s 12 otvory vyložte papírovými košíčky. Quinou a meruňky nasypte do hrnce s 300 ml vody, přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, přikryjte a vařte 20 minut, až se voda vsákne a quinoa bude uvařená. Během varu kontrolujte, aby se vody nevyvařila.
- KROK 2
Mezitím vyšlehejte tvaroh s vejci, vanilkou, olejem, jablky, pomerančovou kůrou a šťávou. Vmíchejte vychladlou směs quinoy, poté přidejte dýňová semínka, mouku, mleté mandle, chia semínka, pšeničné klíčky a prášek do pečiva. Lžící naneste těsto do formiček na muffiny, posypte dýňovými semínky a pečte 20 minut.