reklama

Suroviny

  • 50 g quinoa
  • 100 g sušené meruňky, jemně nasekané
  • 250 g tvaroh měkký
  • 3 vejce velká
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžíce řepkový olej
  • 2 jablka malá nastrouhaná (není třeba loupat)
  • 1 ks pomeranč šťáva a kůra
  • 50 g dýňová semínka + na posypání
  • 50 g celozrnná hladká mouka
  • 50 g mandle mleté
  • 2 lžíce chia semínka
  • 25 g pšeničné klíčky
  • 1 1/2 lžičky prášek do pečiva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Horkovzušnou troubu rozehřejte na 180C. Formu na muffiny s 12 otvory vyložte papírovými košíčky. Quinou a meruňky nasypte do hrnce s 300 ml vody, přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, přikryjte a vařte 20 minut, až se voda vsákne a quinoa bude uvařená. Během varu kontrolujte, aby se vody nevyvařila.

  • KROK 2

    Mezitím vyšlehejte tvaroh s vejci, vanilkou, olejem, jablky, pomerančovou kůrou a šťávou. Vmíchejte vychladlou směs quinoy, poté přidejte dýňová semínka, mouku, mleté mandle, chia semínka, pšeničné klíčky a prášek do pečiva. Lžící naneste těsto do formiček na muffiny, posypte dýňovými semínky a pečte 20 minut.

reklama
reklama
reklama
reklama