reklama

  • 100 g másla
    plus extra pro mísu
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 85 g světlého muscovado cukru
  • 100 g rozinek
  • 2 velká vejce
    lehce rozšlehaná
  • 2 lžíce mléka
  • zlatý sirup
    a pudink, k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal368
  • tuky16g
  • nasycené9g
  • sacharidy50g
  • cukry26g
  • vláknina1g
  • proteín6g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Menší mísu vhodnou do mikrovlnné trouby vymažte máslem. V jiné misce utřete máslo s moukou a práškem do pečiva, poté vmíchejte cukr a rozinky. Postupně přidávejte vejce a mléko, abyste vytvořili hladké a tekutější těsto.

  • krok 2

    Lžící udělejte do těsta uprostřed hlubokou prohlubeň. Nádobu zakryjte potravinářskou fólií, propíchněte špičkou nože a zapněte na 4-5 minut v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon, dokud těsto dobře nevykyne a nezpevní se na dotek.

  • krok 3

    Opatrně vyklopte koláč na talíř a po lžících zalijte vydatným množstvím zlatého sirupu. Nakrájejte a podávejte s pudinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama