reklama

Suroviny

  • 4 vejce
  • 1 lžíce parmazán strouhaný (nebo vegetariánská alternativa)
  • 1 malá hrst bazalka, listy, jemně nasekané
  • 1 lžíce olivový olej
  • 50 g kozí sýr, rozdělený na kousky
  • 4 rajčata cherry, rozpůlená

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu.

  • KROK 2

    Žloutky prošlehejte s parmazánem, většinou bazalky a okořeňte solí a pepřem.

  • KROK 3

    Z bílků vytvořte sníh, do kterého postupně zašlehejte připravenou žloutkovou směs.

  • KROK 4

    Na malé pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a nechte asi minutu péct, poté přidejte kozí sýr a rajčata. Pánev vložte na 5 minut pod gril. Omeleta se nafoukne, zezlátne a ztuhne.

  • KROK 5

    Posypte ji zbývajícími lístky bazalky a hotovou omeletu podávejte přímo z pánve. Jako příloha se hodí zeleninový salát a pečivo.

reklama
reklama
reklama
reklama