Nadýchaná vaječná omeleta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 vejce
- 1 lžíce parmazán strouhaný (nebo vegetariánská alternativa)
- 1 malá hrst bazalka, listy, jemně nasekané
- 1 lžíce olivový olej
- 50 g kozí sýr, rozdělený na kousky
- 4 rajčata cherry, rozpůlená
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu.
- KROK 2
Žloutky prošlehejte s parmazánem, většinou bazalky a okořeňte solí a pepřem.
- KROK 3
Z bílků vytvořte sníh, do kterého postupně zašlehejte připravenou žloutkovou směs.
- KROK 4
Na malé pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a nechte asi minutu péct, poté přidejte kozí sýr a rajčata. Pánev vložte na 5 minut pod gril. Omeleta se nafoukne, zezlátne a ztuhne.
- KROK 5
Posypte ji zbývajícími lístky bazalky a hotovou omeletu podávejte přímo z pánve. Jako příloha se hodí zeleninový salát a pečivo.