Nadýchaná vaječná omeleta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 4 vejce
- 1 lžíce parmazánstrouhaný (nebo vegetariánská alternativa)
- 1 malá hrst bazalkalisty, jemně nasekané
- 1 lžíce olivový olej
- 50 g kozí sýrrozdělený na kousky
- 4 rajčata cherryrozpůlená
- kcal302
- tuky24g
- nasycené8g
- sacharidy1g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín20g
- sůl0.81g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu.
krok 2
Žloutky prošlehejte s parmazánem, většinou bazalky a okořeňte solí a pepřem.
krok 3
Z bílků vytvořte sníh, do kterého postupně zašlehejte připravenou žloutkovou směs.
krok 4
Na malé pánvi rozehřejte olej, vlijte vaječnou směs a nechte asi minutu péct, poté přidejte kozí sýr a rajčata. Pánev vložte na 5 minut pod gril. Omeleta se nafoukne, zezlátne a ztuhne.
krok 5
Posypte ji zbývajícími lístky bazalky a hotovou omeletu podávejte přímo z pánve. Jako příloha se hodí zeleninový salát a pečivo.