Nakládané cibulky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus odležení přes noc
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 500 g šalotkamalá
- 50 g sůl
- 500 ml ocetsladový
- 200 g medtekutý
- kcal37
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy8g
- cukry8g
- vláknina0.3g
- proteín0.5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Vložte cibulky do velké žáruvzdorné mísy a přelijte ji vroucí vodou tak, aby byly všechny cibulky potopené. Nechte vychladnout. Po vychladnutí ořízněte kořeny a vršky a oloupejte. Oloupanou cibuli posypte solí, promíchejte a nechte přes noc odležet.
krok 2
Druhý den cibuli dobře opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Smíchejte ve větším hrnci ocet a med a mírně zahřejte, aby se med v octu rozpustil, ale nevařte.
krok 3
Cibuli přendejte do čistých, sterilizovaných zavařovacích sklenic. Přelijte horkou octovou směsí až po okraj a zkontrolujte, zda tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny.
krok 4
Sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Cibule bude připravena ke konzumaci asi po jednom měsíci, ale lépe až po dvou. Po otevření skladujte v lednici.