reklama

  • 500 g šalotka
    malá
  • 50 g sůl
  • 500 ml ocet
    sladový
  • 200 g med
    tekutý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal37
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy8g
  • cukry8g
  • vláknina0.3g
  • proteín0.5g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte cibulky do velké žáruvzdorné mísy a přelijte ji vroucí vodou tak, aby byly všechny cibulky potopené. Nechte vychladnout. Po vychladnutí ořízněte kořeny a vršky a oloupejte. Oloupanou cibuli posypte solí, promíchejte a nechte přes noc odležet.

  • krok 2

    Druhý den cibuli dobře opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Smíchejte ve větším hrnci ocet a med a mírně zahřejte, aby se med v octu rozpustil, ale nevařte.

  • krok 3

    Cibuli přendejte do čistých, sterilizovaných zavařovacích sklenic. Přelijte horkou octovou směsí až po okraj a zkontrolujte, zda tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny.

  • krok 4

    Sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Cibule bude připravena ke konzumaci asi po jednom měsíci, ale lépe až po dvou. Po otevření skladujte v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama