Napařovaná letní zelenina s fotu
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1-2 mrkev, pokud jsou velké, nakrájené na tyčinky
- 1-2 tuřín, nakrájený na špalíčky
- 1 lžíce sherry suché
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 cuketa, středně velká, nakrájená na 1cm plátky
- 4-6 stonky chřest zelený, pouze krátké stonky – špičky
- 3 houby shiitake, čerstvé, překrájené na čtvrtky
- 25 g máslo
- 2 jarní cibulka, nakrájená na nudličky
- 100 g uzené tofu, na kostky (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Smíchejte mrkev a tuřín, poté marinujte se sherry a sójovou omáčkou asi 10 minut v žáruvzdorné mělké misce, která se vejde do napařováčku.
- KROK 2
Vodu v kastrůlku přiveďte k varu, vložte do něj napařováček, na něj položte mísu se zeleninou, přikryjte a vařte v páře 4–5 minut.
- KROK 3
Přidejte cukety, chřest a houby, promíchejte, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte jarní cibulkou, přikryjte a vařte v páře další 3 minuty.
- KROK 4
Pokud chcete, přidejte tofu, a nechte napařovat asi ještě 2 minuty. Vyjměte misku, vše ještě jednou promíchejte a můžete ihned servírovat.