reklama

  • 1-2 mrkev
    pokud jsou velké, nakrájené na tyčinky
  • 1-2 tuřín
    nakrájený na špalíčky
  • 1 lžíce sherry
    suché
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 1 cuketa
    středně velká, nakrájená na 1cm plátky
  • 4-6 stonky chřest zelený
    pouze krátké stonky – špičky
  • 3 houby shiitake
    čerstvé, překrájené na čtvrtky
  • 25 g máslo
  • 2 jarní cibulka
    nakrájená na nudličky
  • 100 g uzené tofu
    na kostky (nemusí být)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal185
  • tuky12g
  • nasycené7g
  • sacharidy14g
  • cukry1g
  • vláknina6g
  • proteín5g
  • sůl2.99g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte mrkev a tuřín, poté marinujte se sherry a sójovou omáčkou asi 10 minut v žáruvzdorné mělké misce, která se vejde do napařováčku.

  • krok 2

    Vodu v kastrůlku přiveďte k varu, vložte do něj napařováček, na něj položte mísu se zeleninou, přikryjte a vařte v páře 4–5 minut.

  • krok 3

    Přidejte cukety, chřest a houby, promíchejte, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte jarní cibulkou, přikryjte a vařte v páře další 3 minuty.

  • krok 4

    Pokud chcete, přidejte tofu, a nechte napařovat asi ještě 2 minuty. Vyjměte misku, vše ještě jednou promíchejte a můžete ihned servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama