Napařovaná letní zelenina s fotu
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1-2 mrkevpokud jsou velké, nakrájené na tyčinky
- 1-2 tuřínnakrájený na špalíčky
- 1 lžíce sherrysuché
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 cuketastředně velká, nakrájená na 1cm plátky
- 4-6 stonky chřest zelenýpouze krátké stonky – špičky
- 3 houby shiitakečerstvé, překrájené na čtvrtky
- 25 g máslo
- 2 jarní cibulkanakrájená na nudličky
- 100 g uzené tofuna kostky (nemusí být)
- kcal185
- tuky12g
- nasycené7g
- sacharidy14g
- cukry1g
- vláknina6g
- proteín5g
- sůl2.99g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte mrkev a tuřín, poté marinujte se sherry a sójovou omáčkou asi 10 minut v žáruvzdorné mělké misce, která se vejde do napařováčku.
krok 2
Vodu v kastrůlku přiveďte k varu, vložte do něj napařováček, na něj položte mísu se zeleninou, přikryjte a vařte v páře 4–5 minut.
krok 3
Přidejte cukety, chřest a houby, promíchejte, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte jarní cibulkou, přikryjte a vařte v páře další 3 minuty.
krok 4
Pokud chcete, přidejte tofu, a nechte napařovat asi ještě 2 minuty. Vyjměte misku, vše ještě jednou promíchejte a můžete ihned servírovat.