reklama

Suroviny

  • 1-2 mrkev, pokud jsou velké, nakrájené na tyčinky
  • 1-2 tuřín, nakrájený na špalíčky
  • 1 lžíce sherry suché
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 1 cuketa, středně velká, nakrájená na 1cm plátky
  • 4-6 stonky chřest zelený, pouze krátké stonky – špičky
  • 3 houby shiitake, čerstvé, překrájené na čtvrtky
  • 25 g máslo
  • 2 jarní cibulka, nakrájená na nudličky
  • 100 g uzené tofu, na kostky (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smíchejte mrkev a tuřín, poté marinujte se sherry a sójovou omáčkou asi 10 minut v žáruvzdorné mělké misce, která se vejde do napařováčku.

  • KROK 2

    Vodu v kastrůlku přiveďte k varu, vložte do něj napařováček, na něj položte mísu se zeleninou, přikryjte a vařte v páře 4–5 minut.

  • KROK 3

    Přidejte cukety, chřest a houby, promíchejte, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte jarní cibulkou, přikryjte a vařte v páře další 3 minuty.

  • KROK 4

    Pokud chcete, přidejte tofu, a nechte napařovat asi ještě 2 minuty. Vyjměte misku, vše ještě jednou promíchejte a můžete ihned servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama