reklama

Suroviny

  • 100 g hnědý cukr
  • 1 pomeranč, nebo mandarinka, jemně nastrouhaná kůra
  • hořká čokoláda, nastrouhaná, na ozdobu
  • 100 ml vodka
  • 100 ml kakaový likér Crème de cacao
  • 60 ml pomerančový sirup
  • 40 ml pomerančová šťáva
  • led

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nejprve si připravte pomerančový sirup. Na pánvi přiveďte k varu 100 ml vody s hnědým cukrem a pomerančovou nebo klementinkovou kůrou. Zchlaďte a sceďte sirup.

  • KROK 2

    Vychlaďte 4 sklenice na koktejl, poté navlhčete okraje trochou vody a ponořte do nastrouhané hořké čokolády. V koktejlovém šejkru protřepejte vodku, kakaový likér, pomerančový sirup a pomerančový džus s ledem (možná budete muset udělat 2 várky). Nalijte do sklenic.

reklama
reklama
reklama
reklama