Horký punč à la jablkový koláč
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 a 1/2 lžička mletá skořice
- 1 špetka mletý hřebíček
- 1/2 celý muškátový oříšek, nastrouhaný
- 2 litry jablečný džus nebo mošt
- 2 lžičky vanilkový extrakt
- 6 kopečků vanilkové zmrzliny
- tmavý rum (není nutné)
- jablečné křížaly, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Do velkého hrnce vsypte skořici, mletý hřebíček a muškátový oříšek, přidejte jablečný džus nebo mošt a vanilkový extrakt. Přiveďte k mírnému varu.
- KROK 2
Do zahřáté tekutiny přidejte vanilkovou zmrzlinu a energicky šlehejte metličkou, dokud se nerozpustí a nespojí s horkým jablečným džusem – zmrzlina by měla na hladině vytvořit pěnu.
- KROK 3
Dospělým nalijte na dno sklenic trochu tmavého rumu a dolijte horkým punčem. Dětem i dospělým ozdobte drinky jablečnými křížalami.