
Karamelový likér s whisky
3 x 330ml sklenice
Snadné
Příprava
Vaření
Spojení karamelu a whisky je geniální nápad. Jemný likér si můžete popíjet samostatně, nebo ho přidat do kávy, případně jím naplnit některé vánoční cukroví. Uplatnění najde také při závěrečném přelévání nejrůznějších dezertů a zmrzlinových pohárů. Přelijte ho do hezké sklenice a věnujte jako jedlý dárek.
Přejít na suroviny
- 200 g máslo
- 140 g hnědý cukr
- 397 g kondenzované mléko(1 konzerva)
- 397 g karamel(1 konzerva)
- 1 lžička mletý zázvor
- 150 ml whisky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal63
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
Do pánve dejte máslo, cukr, kondenzované mléko, karamel a zázvor. Jemně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí – dejte pozor, abyste omáčku nepřipálili.
krok 2
Sundejte z ohně a poté vmíchejte whisky, aby vznikl hladký likér. Nalijte do sterilizovaných sklenic a před uzavřením nechte vychladnout.