Karamelový likér s whisky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 3 x 330ml sklenice
Přejít na suroviny
- 200 g máslo
- 140 g hnědý cukr
- 397 g kondenzované mléko(1 konzerva)
- 397 g karamel(1 konzerva)
- 1 lžička mletý zázvor
- 150 ml whisky
- kcal63
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy6g
- cukry6g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.08g
Postup přípravy
krok 1
Do pánve dejte máslo, cukr, kondenzované mléko, karamel a zázvor. Jemně zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí – dejte pozor, abyste omáčku nepřipálili.
krok 2
Sundejte z ohně a poté vmíchejte whisky, aby vznikl hladký likér. Nalijte do sterilizovaných sklenic a před uzavřením nechte vychladnout.