reklama

  • 250 g cukr
    krystal nebo krupice
  • 3 ks citron
    + k podávání
  • 350 g angrešt
    očištěný a rozpůlený
  • 3 snítky máta
    listy + k podávání
  • led a perlivá voda
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal103
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy26g
  • cukry26g
  • vláknina1g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    V hrnci rozpusťte cukr ve 250 ml vody. Mezitím škrabkou na brambory skrojte několik dlouhých proužků citronové kůry. Z citronů vymačkejte cca 100 ml šťávy.

  • krok 2

    Do hrnce přidejte kůru, citronovou šťávu, angrešt, lístky máty a přiveďte k varu. Vařte 5 – 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory a nechte vychladnout. Přeceďte přes síto, z dužiny dobře vymačkejte tekutiny a poté dejte důkladně vychladit do chladničky.

  • krok 3

    Před podáváním zalijte 4 polévkové lžíce limonádového perlivou vodou (100 ml nebo podle chuti), přidejte navíc led, citron a mátu.

reklama
reklama
reklama
reklama