reklama

Suroviny

  • 250 g cukr krystal nebo krupice
  • 3 ks citron + k podávání
  • 350 g angrešt, očištěný a rozpůlený
  • 3 snítky máta listy + k podávání
  • led a perlivá voda k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    V hrnci rozpusťte cukr ve 250 ml vody. Mezitím škrabkou na brambory skrojte několik dlouhých proužků citronové kůry. Z citronů vymačkejte cca 100 ml šťávy.

  • KROK 2

    Do hrnce přidejte kůru, citronovou šťávu, angrešt, lístky máty a přiveďte k varu. Vařte 5 – 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory a nechte vychladnout. Přeceďte přes síto, z dužiny dobře vymačkejte tekutiny a poté dejte důkladně vychladit do chladničky.

  • KROK 3

    Před podáváním zalijte 4 polévkové lžíce limonádového perlivou vodou (100 ml nebo podle chuti), přidejte navíc led, citron a mátu.

reklama
reklama
reklama
reklama