
Limonáda z angreštu a máty
700 ml
Snadné
Příprava
Vaření
+ chlazení
Vyrobte si jedinečný ovocný sirup, který můžete podávat s perlivou vodou a spoustou ledu.
Přejít na suroviny
- 250 g cukrkrystal nebo krupice
- 3 ks citron+ k podávání
- 350 g angreštočištěný a rozpůlený
- 3 snítky mátalisty + k podávání
- led a perlivá vodak podávání
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal103
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy26g
- cukry26g
- vláknina1g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
V hrnci rozpusťte cukr ve 250 ml vody. Mezitím škrabkou na brambory skrojte několik dlouhých proužků citronové kůry. Z citronů vymačkejte cca 100 ml šťávy.
krok 2
Do hrnce přidejte kůru, citronovou šťávu, angrešt, lístky máty a přiveďte k varu. Vařte 5 – 10 minut, dokud angrešt nezměkne. Poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory a nechte vychladnout. Přeceďte přes síto, z dužiny dobře vymačkejte tekutiny a poté dejte důkladně vychladit do chladničky.
krok 3
Před podáváním zalijte 4 polévkové lžíce limonádového perlivou vodou (100 ml nebo podle chuti), přidejte navíc led, citron a mátu.