reklama

Suroviny

  • 85 g čokoláda, 70% nebo 80%
  • 1 lžíce instantní káva
  • 700 ml mléko
  • 4 kopečky vanilková zmrzlina, a další kopečky k podávání (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nasekejte nahrubo 75 g čokolády a dejte ji do velkého džbánu se lžící instantní kávy. Přiveďte k varu 300 ml mléka a pak ho smíchejte se směsí čokolády a kávy, aby se vše rozpustilo. Nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Vychlazené kávovo-čokoládové mléko dejte do mixéru se zmrzlinou a zbylým mlékem. Když se vše propojí, nalijte koktejl do 4 vysokých sklenic. Pokud chcete, do každé sklenice přidejte ještě jeden kopeček zmrzliny a navrch nastrouhejte trochu zbylé čokolády.

reklama
reklama
reklama
reklama