Sirup z bezových květů
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + 24 hodin louhování
- Velmi snadné
- Na 1,5 litru
Přejít na suroviny
- 1,8 kg krupicový cukr
- 1,2 l voda
- 20 ks bezové květyzbavené hmyzu
- 2 ks citron
- 75 g kyselina citronová
- kcal0
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Cukr rozpusťte ve vodě na mírném ohni a poté přiveďte k varu. Vroucí vodou zalijte bezové květy a kůru z citronů – na oloupaání použijte škrabku na brambory, získáte pěkné široké pruhy. Zbytek citronů nakrájejte a přidejte do sirupu spolu s kyselinou citronovou. Vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte 24 hodin na chladném místě vylouhovat. Přeceďte přes mušelín a nalijte do sterilizovaných lahví. Po otevření skladujte v lednici.