reklama

  • 1,8 kg krupicový cukr
  • 1,2 l voda
  • 20 ks bezové květy
    zbavené hmyzu
  • 2 ks citron
  • 75 g kyselina citronová

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal0
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cukr rozpusťte ve vodě na mírném ohni a poté přiveďte k varu. Vroucí vodou zalijte bezové květy a kůru z citronů – na oloupaání použijte škrabku na brambory, získáte pěkné široké pruhy. Zbytek citronů nakrájejte a přidejte do sirupu spolu s kyselinou citronovou. Vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte 24 hodin na chladném místě vylouhovat. Přeceďte přes mušelín a nalijte do sterilizovaných lahví. Po otevření skladujte v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama