
Sirup z bezových květů
Na 1,5 litru
Velmi snadné
Příprava
Vaření
+ 24 hodin louhování
Uchovejte si kousek jara prostřednictvím aromatického bezinkového sirupu. Sladká šťáva z bezových květů je skvělá zředěná perlivou vodou, ale zazáří i smíchaná s bílým či růžovým vínem, proseccem nebo šampaňským.
Přejít na suroviny
- 1,8 kg krupicový cukr
- 1,2 l voda
- 20 ks bezové květyzbavené hmyzu
- 2 ks citron
- 75 g kyselina citronová
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal0
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Cukr rozpusťte ve vodě na mírném ohni a poté přiveďte k varu. Vroucí vodou zalijte bezové květy a kůru z citronů – na oloupaání použijte škrabku na brambory, získáte pěkné široké pruhy. Zbytek citronů nakrájejte a přidejte do sirupu spolu s kyselinou citronovou. Vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte 24 hodin na chladném místě vylouhovat. Přeceďte přes mušelín a nalijte do sterilizovaných lahví. Po otevření skladujte v lednici.