Horký punč à la jablkový koláč
Zahřejte se horkým jablečným punčem, okořeněném skořicí, hřebíčkem a muškátovým oříškem. Pro dospělé přidejte trošku rumu
Pomocí škrabky oloupejte tenké proužky kůry z pomeranče a citronu. Vymačkejte šťávu. Kůru a šťávu dejte do velkého hrnce, poté přidejte portské a zbývající ingredience. Pozvolna vařte po dobu 20 minut, poté nechte zcela vychladnout.
Víno lze vyrobit až týden předem a uchovávat v chladu.
Před servírováním si vytvořte "zmražené" sklenice.V malé misce vyšlehejte vaječný bílek do pěny a v druhé smícheje 50 g moučkového cukru s kůrou z jednoho citronu. Okraje sklenic namočte nejprve do bílku, poté s nim zakruťte v citronovém cukru a nechte zaschnout.
Do připravené sklenice vložte led, plátky pomeranče a citronu a poté opatrně nalijte stejné množství limonády a portského.