reklama

  • 50 g čerstvý zázvor
    nakrájený na větší kousky
  • 300 g krupicový cukr
  • 2 citrony
    na plátky, plus navíc na servírování
  • perlivá voda

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal25
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy6g
  • cukry7g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte zázvor, cukr a plátky citronu do kastrůlku se 150-200 ml vody. Přiveďte k varu a poté vařte, dokud se cukr nerozpustí. Sundejte z ohně, nechte vychladnout a poté přeceďte přes sítko.

  • krok 2

    Hotový sirup nalijte do džbánu, doplňte perlivou vodou a dalšími plátky citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama