Nejlepší čokoládové brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Snadné
- Na 12 porcí
- 100 g máslonakrájené
- 200 g tmavá čokoládanasekaná
- 4 ks vejce
- 250 g třtinový cukr
- 100 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- 30 g kakao
Varianty brownies
- 100 g bílá nebo mléčná čokoládanasekaná na kousky
- 100 g lískové oříškypražené, nahrubo nasekané
- 100 g pekanové ořechypražené, nahrubo nasekané
- 2 hrsti malé marshmallows
- kcal0
- tuky14.7g
- nasycené0g
- sacharidy40.5g
- cukry0g
- vláknina0.9g
- proteín4.25g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
krok 2
Čtvercovou formu na brownies o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v misce postavené nad hrncem s vroucí vodou. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
krok 3
Vejce a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty.
krok 4
Čokoládovou směs vmíchejte do vaječné směsi a prosejte do ní mouku, prášek do pečiva a kakao.
krok 5
Ze směsi vypracujte řídké těsto.
krok 6
(Těsto můžete dále vyšperkovat přidáním 100 g nasekaných kousků bílé nebo mléčné čokolády NEBO 100 g opražených, nahrubo nasekaných lískových nebo pekanových ořechů NEBO 2 hrstmi malých marshmallows.)
krok 7
Pečte 25 až 30 minut nebo dokud není vrchní část těsta popraskaná a střed ztuhlý. Nechte úplně vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte.