reklama

  • 100 g máslo
    nakrájené
  • 200 g tmavá čokoláda
    nasekaná
  • 4 ks vejce
  • 250 g třtinový cukr
  • 100 g hladká mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 30 g kakao

Varianty brownies

  • 100 g bílá nebo mléčná čokoláda
    nasekaná na kousky
  • 100 g lískové oříšky
    pražené, nahrubo nasekané
  • 100 g pekanové ořechy
    pražené, nahrubo nasekané
  • 2 hrsti malé marshmallows

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal0
  • tuky14.7g
  • nasycené0g
  • sacharidy40.5g
  • cukry0g
  • vláknina0.9g
  • proteín4.25g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

  • krok 2

    Čtvercovou formu na brownies o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Máslo a čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v misce postavené nad hrncem s vroucí vodou. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  • krok 3

    Vejce a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty.

  • krok 4

    Čokoládovou směs vmíchejte do vaječné směsi a prosejte do ní mouku, prášek do pečiva a kakao.

  • krok 5

    Ze směsi vypracujte řídké těsto.

  • krok 6

    (Těsto můžete dále vyšperkovat přidáním 100 g nasekaných kousků bílé nebo mléčné čokolády NEBO 100 g opražených, nahrubo nasekaných lískových nebo pekanových ořechů NEBO 2 hrstmi malých marshmallows.)

  • krok 7

    Pečte 25 až 30 minut nebo dokud není vrchní část těsta popraskaná a střed ztuhlý. Nechte úplně vychladnout, pak vyjměte z formy a nakrájejte.

reklama
reklama
reklama
reklama