reklama

Suroviny

  • 200 g tmavá čokoláda, nalámaná na kousky
  • 100 g mléčná čokoláda, nalámaná na kousky
  • 250 g solené máslo
  • 400 g světlý jemný třtinový cukr
  • 4 ks velká vejce
  • 140 g hladká mouka
  • 50 g kakaový prášek
  • 200 g maliny

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Pekáček o rozměrech 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu, máslo a cukr dejte do rendlíku a za občasného míchání vařečkou opatrně rozpusťte. Sundejte z plotny.

  • KROK 2

    Vejce jedno po druhém vmíchejte do rozpuštěné čokoládové směsi. Pak do ní prosijte mouku i kakao a promíchejte. Do těsta vmíchejte polovinu malin, přelijte ho do pekáčku a posypte zbývajícími malinami. Pečte na střední příčce 30 minut nebo, pokud dáváte přednost pevnější struktuře, dalších 5 minut. Před krájením na čtverečky nechte brownies vychladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama