Nejlepší čokoládové brownies s malinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 15 kousků
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g tmavá čokoláda, nalámaná na kousky
- 100 g mléčná čokoláda, nalámaná na kousky
- 250 g solené máslo
- 400 g světlý jemný třtinový cukr
- 4 ks velká vejce
- 140 g hladká mouka
- 50 g kakaový prášek
- 200 g maliny
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Pekáček o rozměrech 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu, máslo a cukr dejte do rendlíku a za občasného míchání vařečkou opatrně rozpusťte. Sundejte z plotny.
- KROK 2
Vejce jedno po druhém vmíchejte do rozpuštěné čokoládové směsi. Pak do ní prosijte mouku i kakao a promíchejte. Do těsta vmíchejte polovinu malin, přelijte ho do pekáčku a posypte zbývajícími malinami. Pečte na střední příčce 30 minut nebo, pokud dáváte přednost pevnější struktuře, dalších 5 minut. Před krájením na čtverečky nechte brownies vychladnout. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny.