reklama

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 červená cibule
    na tenké plátky
  • 1/2 lžičky celerové soli
  • worcesterová omáčka
  • chilli vločky
  • 4 brioškové burgerové housky
    opečené
  • 2 rajčata na větvi
    nakrájená k podávání
  • 8 plátků emmentalu
  • nakládané okurky
  • kadeřavý salát

SLADKOKYSELÉ CIBULE

  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky zlatého krystalového cukru
  • červená cibule
    velmi jemně nakrájená

TAJNÁ BURGEROVÁ OMÁČKA

  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžíce nakládaných okurek
    velmi jemně nakrájené plus 1 lžička octa ze sklenice
  • 1 lžíce kečupu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal906
  • tuky58.3g
  • nasycené23.5g
  • sacharidy50.5g
  • vláknina2.3g
  • proteín43.6g
  • sůl2.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte ingredience na burgerovou omáčku. Pokud máte čas, nechte omáčku několik hodin odležet nebo ji připravte den předem.

  • krok 2

    Pro přípravu sladkokyselých cibulí smíchejte ocet a cukr v misce a promíchejte s nakrájenou cibulí. Občas promíchejte, zatímco připravujete burgery.

  • krok 3

    Dejte mleté maso do mísy. Nastrouhejte cibuli na hrubé straně struhadla. Tvrdší vnější vrstvy se nebudou strouhat, takže je prostě vyhoďte. Potřebujete pouze strouhané pyré. Přidejte strouhanou cibuli do mísy s masem spolu s trochou worcesterské omáčky, celerové soli a chilli vloček. Všechno smíchejte rukama a rozdělte na 8 stejných částí.

  • krok 4

    Každou část zploštěte do velmi tenkého plátku. Při smažení se budou trochu smršťovat, takže je udělejte tenčí, než byste si mysleli.

  • krok 5

    Rozehřejte nepřilnavou pánev na vysokou teplotu. Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s ventilátorem/plyn 6. Opečte plátky po 2 minutách z každé strany. Všechny se nevejdou na jednu pánev, takže jakmile je opečete, přeneste je na plech. Když máte všech 8, na každý dejte plátek sýru a dejte do trouby na 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.

  • krok 6

    Na každou spodní část housky dejte trochu omáčky. Přidejte salát a několik plátků rajčat. Naskládejte maso, poté přidejte omáčku, cibuli a nakládané okurky. Přidejte více omáčky, vrchní část housky a každý spojte špejlí, aby držel pohromadě.

reklama
reklama
reklama
reklama