Nejlepší hovězí burger
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- Porce 4
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 červená cibulena tenké plátky
- 1/2 lžičky celerové soli
- worcesterová omáčka
- chilli vločky
- 4 brioškové burgerové houskyopečené
- 2 rajčata na větvinakrájená k podávání
- 8 plátků emmentalu
- nakládané okurky
- kadeřavý salát
SLADKOKYSELÉ CIBULE
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky zlatého krystalového cukru
- červená cibulevelmi jemně nakrájená
TAJNÁ BURGEROVÁ OMÁČKA
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžíce nakládaných okurekvelmi jemně nakrájené plus 1 lžička octa ze sklenice
- 1 lžíce kečupu
- kcal906
- tuky58.3g
- nasycené23.5g
- sacharidy50.5g
- vláknina2.3g
- proteín43.6g
- sůl2.7g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte ingredience na burgerovou omáčku. Pokud máte čas, nechte omáčku několik hodin odležet nebo ji připravte den předem.
krok 2
Pro přípravu sladkokyselých cibulí smíchejte ocet a cukr v misce a promíchejte s nakrájenou cibulí. Občas promíchejte, zatímco připravujete burgery.
krok 3
Dejte mleté maso do mísy. Nastrouhejte cibuli na hrubé straně struhadla. Tvrdší vnější vrstvy se nebudou strouhat, takže je prostě vyhoďte. Potřebujete pouze strouhané pyré. Přidejte strouhanou cibuli do mísy s masem spolu s trochou worcesterské omáčky, celerové soli a chilli vloček. Všechno smíchejte rukama a rozdělte na 8 stejných částí.
krok 4
Každou část zploštěte do velmi tenkého plátku. Při smažení se budou trochu smršťovat, takže je udělejte tenčí, než byste si mysleli.
krok 5
Rozehřejte nepřilnavou pánev na vysokou teplotu. Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C s ventilátorem/plyn 6. Opečte plátky po 2 minutách z každé strany. Všechny se nevejdou na jednu pánev, takže jakmile je opečete, přeneste je na plech. Když máte všech 8, na každý dejte plátek sýru a dejte do trouby na 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
krok 6
Na každou spodní část housky dejte trochu omáčky. Přidejte salát a několik plátků rajčat. Naskládejte maso, poté přidejte omáčku, cibuli a nakládané okurky. Přidejte více omáčky, vrchní část housky a každý spojte špejlí, aby držel pohromadě.