reklama

Suroviny

  • 2 ks kuřecí prsa, velká
  • 50 g hladká mouka
  • 1 ks vejce, prošlehané
  • 75 g strouhanka
  • 10 g parmazán, strouhaný
  • 6 lžíce slunečnicový olej
  • citron, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Každé kuřecí prso rozřízněte podélně napůl, abyste získali čtyři filety. Maso dejte na prkénko, přikryjte pečicím papírem a válečkem naklepejte aby bylo na všech místech stejně silné.

  • KROK 2

    Do mělké misky dejte mouku a osolte. Do jiné misky rozklepněte vejce. Do třetí misky nasypte strouhanku a parmazán a promíchejte. Kousek po kousku obalujte maso v mouce, pak namáčejte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v strouhankové směsi. Obalené řízky dejte na talíř. Přikryté a v chladu proložené pečícím papírem vydrží do dalšího dne, v mrazničce až tři měsíce.

  • KROK 3

    Na smažení rozpalte v hlubší pánvi nebo kastrolu rostlinný olej na středním plameni. Vhoďte do něj maso a opékejte z každé strany 3 – 4 minuty do zlatova. Usmažené řízky nechte oschnout na papírové utěrce. Podávejte s měsíčky citronu na pokapání.

reklama
reklama
reklama
reklama