Italský bramborový salát
Zkuste lehký bramborový salát po italsku, kde místo majonézové zálivky září olivový olej s parmezánem v doprovodu aromatické bazalky a lahodných sušených rajčat. Skvělá příloha ke steaku nebo ke grilované rybě!
Každé kuřecí prso rozřízněte podélně napůl, abyste získali čtyři filety. Maso dejte na prkénko, přikryjte pečicím papírem a válečkem naklepejte aby bylo na všech místech stejně silné.
Do mělké misky dejte mouku a osolte. Do jiné misky rozklepněte vejce. Do třetí misky nasypte strouhanku a parmazán a promíchejte. Kousek po kousku obalujte maso v mouce, pak namáčejte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v strouhankové směsi. Obalené řízky dejte na talíř. Přikryté a v chladu proložené pečícím papírem vydrží do dalšího dne, v mrazničce až tři měsíce.
Na smažení rozpalte v hlubší pánvi nebo kastrolu rostlinný olej na středním plameni. Vhoďte do něj maso a opékejte z každé strany 3 – 4 minuty do zlatova. Usmažené řízky nechte oschnout na papírové utěrce. Podávejte s měsíčky citronu na pokapání.