Nejsnadnější kuřecí řízky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 2 ks kuřecí prsa, velká
- 50 g hladká mouka
- 1 ks vejce, prošlehané
- 75 g strouhanka
- 10 g parmazán, strouhaný
- 6 lžíce slunečnicový olej
- citron, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Každé kuřecí prso rozřízněte podélně napůl, abyste získali čtyři filety. Maso dejte na prkénko, přikryjte pečicím papírem a válečkem naklepejte aby bylo na všech místech stejně silné.
- KROK 2
Do mělké misky dejte mouku a osolte. Do jiné misky rozklepněte vejce. Do třetí misky nasypte strouhanku a parmazán a promíchejte. Kousek po kousku obalujte maso v mouce, pak namáčejte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v strouhankové směsi. Obalené řízky dejte na talíř. Přikryté a v chladu proložené pečícím papírem vydrží do dalšího dne, v mrazničce až tři měsíce.
- KROK 3
Na smažení rozpalte v hlubší pánvi nebo kastrolu rostlinný olej na středním plameni. Vhoďte do něj maso a opékejte z každé strany 3 – 4 minuty do zlatova. Usmažené řízky nechte oschnout na papírové utěrce. Podávejte s měsíčky citronu na pokapání.