reklama

Suroviny

  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 300 ml kokosová smetana
  • 3 listy kafrová limeta, natrhané
  • 1 ks vanilkový lusk, podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá
  • 6 ks žloutky
  • 50 g třtinový cukr, + extra na karamelový povrch
  • 1 lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy

  • KROK 1

    V kastrůlku zahřejte těsně pod bod varu smetanu, kokosovou smetanu, limetkové listy a vanilkový lusk se semínky. Nechte 1 hodinu louhovat, nebo pokud máte čas, nechte louhovat přes noc. Až budete pokračovat, přiveďte smetanu zpět na teplotu pod bod varu.

  • KROK 2

    V míse ušlehejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. K vaječné směsi za stálého šlehání pomalu přilévejte naběračku horké smetany. Vaječnou směs nalijte do pánve se smetanou a za stálého míchání vařte na mírném ohni 8-10 minut do zhoustnutí – směs by v této fázi měla být mnohem hustší než klasický pudink, ale nevařte ji příliš, jinak se vejce v pudinku srazí.

  • KROK 3

    Směs nalijte přes sítko do misek na crème brûlée. Nechte vychladit přes noc, nebo alespoň 1 hodinu, dokud pudink neztuhne.

  • KROK 4

    Před podáváním posypte vrch pudinku moučkovým cukrem a za pomocí tavné pistole zkaramelizujte. (Nekaramelizujte pod grilem, protože to trvá příliš dlouho a pudink se rozpustí.)

reklama
reklama
reklama
reklama