Nepečené tvarohové řezy s ovocnou polevou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + doba chlazení
- Snadné
Suroviny
- 100 g másla
- 250 g libovolných sušenek, rozemletých najemno
- 500 g plnotučného tvarohu
- 100 g cukru moučka
- 230 g křupavého arašídového másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml smetany ke šlehání
Na polevu
- 4 lžíce malinové marmelády
- 200 g mražených malin, rozmražených (nebo jiného ovoce)
- 1 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
- KROK 1
Hranatou menší formu (ideálně čtverec) vyložte pečicím papírem a konce nechejte přečnívat - budou nápomocné při servírování dezertu. Máslo rozpusťte ve vodní lázni a poté jej vmíchejte k nadrceným sušenkám. Promíchejte a směs vtlačte do připravené formy.
- KROK 2
V misce prošlehejte tvaroh, moučkový cukr, arašídové máslo a vanilku, dokud se dobře nespojí. V samostatné misce pak vyšlehejte smetanu, dokud nebude držet tvar. Opatrně ji vmíchejte do směsi arašídového másla, poté rozetřete na sušenkový základ a vyhlaďte povrch zadní částí lžíce. Nechejte vychladit alespoň 1 hodinu.
- KROK 3
Mezitím připravte polevu. Marmeládu rozmíchejte s trochou vody, pak přidejte rozmražené maliny a cukr, míchejte a rozmačkejte tak, aby v polevě nebyly kousky. Přes sítko pak proceďte, zbavte se semínek a polevou polijte vychlazený tvaroh. Vraťte zpátky do lednice alespoň na 4 hodiny. Servírujte nakrájené na menší kostičky.