reklama

Suroviny

  • 100 g másla
  • 250 g libovolných sušenek, rozemletých najemno
  • 500 g plnotučného tvarohu
  • 100 g cukru moučka
  • 230 g křupavého arašídového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 300 ml smetany ke šlehání

Na polevu

  • 4 lžíce malinové marmelády
  • 200 g mražených malin, rozmražených (nebo jiného ovoce)
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  • KROK 1

    Hranatou menší formu (ideálně čtverec) vyložte pečicím papírem a konce nechejte přečnívat - budou nápomocné při servírování dezertu. Máslo rozpusťte ve vodní lázni a poté jej vmíchejte k nadrceným sušenkám. Promíchejte a směs vtlačte do připravené formy.

  • KROK 2

    V misce prošlehejte tvaroh, moučkový cukr, arašídové máslo a vanilku, dokud se dobře nespojí. V samostatné misce pak vyšlehejte smetanu, dokud nebude držet tvar. Opatrně ji vmíchejte do směsi arašídového másla, poté rozetřete na sušenkový základ a vyhlaďte povrch zadní částí lžíce. Nechejte vychladit alespoň 1 hodinu.

  • KROK 3

    Mezitím připravte polevu. Marmeládu rozmíchejte s trochou vody, pak přidejte rozmražené maliny a cukr, míchejte a rozmačkejte tak, aby v polevě nebyly kousky. Přes sítko pak proceďte, zbavte se semínek a polevou polijte vychlazený tvaroh. Vraťte zpátky do lednice alespoň na 4 hodiny. Servírujte nakrájené na menší kostičky.

reklama
reklama
reklama
reklama