reklama

  • 140 g máslo
  • 300 g sušenky
    máslové, rozdrcené
  • 500 g krémový sýr
    o pokojové teplotě
  • 85 g cukr moučka
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 15 ks čokoládové pralinky
    s lískovými oříšky, 5 hrubě nasekaných, zbytek na ozdobu
  • 4 lžíce lískooříšková pomazánka
  • 25 g lískové ořechy
    hrubě nasekané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal680
  • tuky56g
  • nasycené32g
  • sacharidy35g
  • cukry21g
  • vláknina1g
  • proteín5g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Připravte základ na tvarohový koláč: na malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu na jemnou strouhanku, přidejte k nim rozpuštěné máslo a promíchejte, aby se vše spojilo. Vyklopte do dortové formy o průměru 23 cm vymazané máslem a vyložené pečícím papírem. Sušenkovou drť pevně zatlačte na dno a druhou stranou lžíce uhlaďte. Během přípravy náplně dejte vychladit do lednice.

  • krok 2

    V míse prošlehejte krémový sýr a moučkový cukr. Smetanu a vanilku vyšlehejte v samostatné misce, dokud se nevytvoří měkké špičky, a poté vmíchejte do sýrového krému. Opatrně vmíchejte i nasekané čokoládové pralinky. Lžící naneste směs na sušenkový základ a uhlaďte stěrkou. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte chladit alespoň 6 hodin nebo ještě lépe přes noc.

  • krok 3

    Jakmile krém ztuhne, vložte lískooříškovou pomazánku do hrnce a na mírném ohni rozpouštějte 3–4 minuty, dokud nebude tekutá. Nechte ji mírně vychladnout a poté ji natřete na tvarohový koláč. Cheesecake ozdobte zbylou čokoládou a nasekanými lískovými oříšky. Před servírováním nechte pořádně vychladit.

reklama
reklama
reklama
reklama