reklama

  • rostlinný nebo slunečnicový olej
  • 750 ml smetany ke šlehání
    chlazené
  • 100 ml likéru kahlúa
  • 2 lžičky instantního kávového prášku
    plus navíc na ozdobu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 balení (250 g) Lotus sušenek
  • kávová zrna pokrytá čokoládou

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal652
  • tuky45.7g
  • nasycené25.9g
  • sacharidy51.6g
  • cukry30g
  • vláknina0.8g
  • proteín4.1g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Velmi lehce potřete olejem hlubokou 23cm formu na dort s odnímatelným dnem, poté ji vyložte potravinářskou fólií (olej a fólie jsou nezbytné pro uvolnění dortu z formy). Rozdělte smetanu do 2 misek.

  • krok 2

    Šlehejte jednu misku smetany s Kahlúou, kávovým práškem a 1 lžící moučkového cukru, dokud se nevytvoří hladký krém. V druhé misce šlehejte smetanu s vanilkovým extraktem a zbývající lžící moučkového cukru.

  • krok 3

    K sestavení dortu vyložte dno formy vrstvou sušenek (možná budete muset některé rozlámat, aby se vyplnily mezery), poté potřete tenkou vrstvou ochucené smetany. Opakujte a pokračujte, střídavě krémy, dokud nespotřebujete všechny sušenky.

  • krok 4

    Dokončete vrstvou smetany a poté chlaďte přes noc. Uvolněte formu a odstraňte potravinářskou fólii. Ozdobte posypem espresso prášku a několika kávovými zrny pokrytými čokoládou.

reklama
reklama
reklama
reklama