Nepečený dort s kávou a smetanou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + chlazení
- Velmi snadné
- Porce 10
- rostlinný nebo slunečnicový olej
- 750 ml smetany ke šleháníchlazené
- 100 ml likéru kahlúa
- 2 lžičky instantního kávového práškuplus navíc na ozdobu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 balení (250 g) Lotus sušenek
- kávová zrna pokrytá čokoládou
- kcal652
- tuky45.7g
- nasycené25.9g
- sacharidy51.6g
- cukry30g
- vláknina0.8g
- proteín4.1g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Velmi lehce potřete olejem hlubokou 23cm formu na dort s odnímatelným dnem, poté ji vyložte potravinářskou fólií (olej a fólie jsou nezbytné pro uvolnění dortu z formy). Rozdělte smetanu do 2 misek.
krok 2
Šlehejte jednu misku smetany s Kahlúou, kávovým práškem a 1 lžící moučkového cukru, dokud se nevytvoří hladký krém. V druhé misce šlehejte smetanu s vanilkovým extraktem a zbývající lžící moučkového cukru.
krok 3
K sestavení dortu vyložte dno formy vrstvou sušenek (možná budete muset některé rozlámat, aby se vyplnily mezery), poté potřete tenkou vrstvou ochucené smetany. Opakujte a pokračujte, střídavě krémy, dokud nespotřebujete všechny sušenky.
krok 4
Dokončete vrstvou smetany a poté chlaďte přes noc. Uvolněte formu a odstraňte potravinářskou fólii. Ozdobte posypem espresso prášku a několika kávovými zrny pokrytými čokoládou.