reklama

Suroviny

  • 600 ml vysokotučná smetana ke šlehání
  • 1 lžíce vanilková pasta
  • 1 lžíce květová voda z pomerančových květů
  • 125 g moučkový cukr, plus 2 lžíce navíc
  • 500 g máslové sušenky, plus 3 rozdrcené kousky navíc
  • 350 g jahody, nakrájené na plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dortovou formu nebo jinou vhodnou nádobu o průměru 20 cm (čtvercovou nebo obdélníkovou) vyložte potravinovou fólií a nechte ji přesahovat přes okraje. Vyšlehejte 500 ml smetany, vanilkovou pastu, vodu z pomerančových květů a 125 g moučkového cukru elektrickým šlehačem do hustého a nadýchaného krému.

  • KROK 2

    Do formy naskládejte vrstvu sušenek a lžící na ně naneste část krému v asi 1 cm silné vrstvě, pak přidejte vrstvu plátků jahod. Takto vrstvěte krém, sušenky a jahody, dokud nenaplníte formu, a dokončete poslední vrstvou sušenek, které pořádně přitlačte, aby byla každá sušenka pokrytá krémem. Přikryjte a nechte přes noc vychladnout. Zbylé jahody si nechte k podávání.

  • KROK 3

    Pokud chcete podávat, překlopte formu na servírovací talíř a odstraňte potravinovou fólii. Vyšlehejte zbývajících 100 ml smetany s 1 lžící moučkového cukru a naneste ji na povrch dortu. Navrch naskládejte zbývající plátky jahod v řadách, pocukrujte zbývající lžící moučkového cukru a mezi řady jahod nasypte rozdrcené sušenky. Nakrájejte na řezy a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama