reklama

  • 250 g sušenky
    ovesné, celozrnné
  • 100 g máslo
    rozpuštěné
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 600 g krémový sýr
    žervé, lučina
  • 100 g cukr
    moučka
  • 280 ml smetana ke šlehání
  • ovocná omáčka
    k podávání (jahodová nebo malinová jsou dobré)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal436
  • tuky36g
  • nasycené22g
  • sacharidy23g
  • cukry14g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Formu s volným dnem o velikost 23 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vložte sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozdrťte, případně použijte kuchyňský robot. Přendejte je do misky a přelijte rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte. Vyklopte směs je do připravené formy a pevně ji upěchujte po celém dně v rovnoměrné vrstvě. Nechte hodinu v lednici ztuhnout.

  • krok 2

    Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka.

  • krok 3

    Do mísy dejte měkký sýr, moučkový cukr a vanilku. Vyšlehejte směs elektrickým šlehačem do hladka. Přidejte smetanu ke šlehání a pokračujte ve šlehání, dokud se směs zcela nespojí. Vzniklý krém naneste lžící na sušenkový základ – od okrajů směrem ke středu a ujistěte se, že v něm nejsou vzduchové bubliny. Vrch náplně uhlaďte lžicí nebo stěrkou. Nechte přes noc ztuhnout v lednici.

  • krok 4

    Cheesecake nechte před podáváním asi 30 minut zahřát na pokojovou teplotu. Přesuňte dort na servírovací talíř, nakrájejte a podávejte s ovocným přelivem.

reklama
reklama
reklama
reklama