Nepečený vanilkový cheesecake
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez pečení
- Snadné
- Porce 12
- 250 g sušenkyovesné, celozrnné
- 100 g máslorozpuštěné
- 1 ks vanilkový lusk
- 600 g krémový sýržervé, lučina
- 100 g cukrmoučka
- 280 ml smetana ke šlehání
- ovocná omáčkak podávání (jahodová nebo malinová jsou dobré)
- kcal436
- tuky36g
- nasycené22g
- sacharidy23g
- cukry14g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Formu s volným dnem o velikost 23 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Vložte sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozdrťte, případně použijte kuchyňský robot. Přendejte je do misky a přelijte rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte. Vyklopte směs je do připravené formy a pevně ji upěchujte po celém dně v rovnoměrné vrstvě. Nechte hodinu v lednici ztuhnout.
krok 2
Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka.
krok 3
Do mísy dejte měkký sýr, moučkový cukr a vanilku. Vyšlehejte směs elektrickým šlehačem do hladka. Přidejte smetanu ke šlehání a pokračujte ve šlehání, dokud se směs zcela nespojí. Vzniklý krém naneste lžící na sušenkový základ – od okrajů směrem ke středu a ujistěte se, že v něm nejsou vzduchové bubliny. Vrch náplně uhlaďte lžicí nebo stěrkou. Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
krok 4
Cheesecake nechte před podáváním asi 30 minut zahřát na pokojovou teplotu. Přesuňte dort na servírovací talíř, nakrájejte a podávejte s ovocným přelivem.