reklama

Suroviny

  • 3 vejce
  • 1 špetka sůl
  • 60 g proteinový prášek (např. vanilkový)
  • 120 ml mléko polotučné
  • 50 g mandle, mleté blanšírované
  • řepkový olej, trocha na vymazání pánve

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky smíchejte se solí a vyšlehejte do tuhého sněhu.

  • KROK 2

    V míse smíchejte proteinový prášek s mlékem, přidejte žloutky, mandle a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Do těsta jemně vmíchejte sníh z bílků.

  • KROK 3

    Rozehřejte nepřilnavou pánev cca o průměru 28 cm, potřete trochou oleje a polévkovou lžící klaďte těsto tak, abyste vytvořili na pánvičce 4 lívanečky.

  • KROK 4

    Smažte lívance 2-3 minuty po každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé. Vychutnejte si lívance s oblíbeným ovocem.

reklama
reklama
reklama
reklama