reklama

Suroviny

  • 100 g mandle, mleté
  • 100 g máslo, změklé
  • 1 ks vejce
  • 50 g cukr
  • 250 g listové těsto
  • 3 ks broskve, rozpůlené, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Mandle, máslo, vejce a polovinu cukru smíchejte v misce. Listové těsto rozválejte na tloušťku desetikorunové mince a pomocí talířku o průměru asi 13 cm z něj vykrojte 4 kolečka. Kolečka dejte na plech a každé tence potřete 1 lžící mandlové směsi, ale okraje nechte volné. Navrch naaranžujte plátky broskví do tvaru růžičky a před pečením je nechte alespoň 10 minut chladit. Plynovou troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

  • KROK 2

    Koláčky pečte na horní mřížce 10 minut, poté je vyjměte z trouby, bohatě posypte cukrem, přikryjte pečicím papírem a položte na ně jiný plech. Následně oba plechy otočte tak, aby byly koláčky dnem vzhůru. Pečte dalších 5 až 10 minut, až bude těsto křupavé křupavé a broskve lepkavé a zkaramelizované. (Pokud nemáte plechy, můžete koláčky péct dnem vzhůru po celou dobu pečení.)

reklama
reklama
reklama
reklama