Odpolední čajové sendviče
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Vytvoří 44 sendvičů
Kozí sýr, vlašský ořech & pečená paprika (na 20 kusů)
- 200 g měkkého kozího sýru
- 100 g krémového sýru
- 10 plátků bílého chleba
- 2 pečené červené papriky
- 25 g vlašských ořechů
Citronová okurka & krevety (na 12 kusů)
- 6 plátků celozrnného chleba
- 1/2 okurkynakrájené na tenké plátky
- 4 lžíce majonézy
- kůra z 1 citronu
- 6 velkých vařených krevetrozpůlené na ozdobu
Krémové vejce & řeřicha (na 12 kusů)
- 4 vejce
- 2 nasekané jarní cibulky
- 2 lžíce crème fraîche
- 12 kousků pečivanapř. kolečka rohlíků
- řeřichana ozdobu
- kcal94
- tuky5.8g
- nasycené3.4g
- sacharidy7.2g
- cukry1.8g
- vláknina0.9g
- proteín3.5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Pro sendviče s kozím sýrem, vlašskými ořechy a pečenou paprikou smíchejte 200 g měkkého kozího sýra se 100 g krémového sýra. Většinu směsi rozetřete na 5 plátků bílého chleba. Nakrájejte 2 pečené červené papriky na proužky, rozdělte mezi chléb a poté přikryjte dalším plátkem bílého chleba. Ořízněte kůrky a každý sendvič rozkrojte na 4 trojúhelníky. Nasekejte 25 g vlašských ořechů najemno. Namažte jeden okraj každého sendviče zbylou sýrovou směsí a poté obalte nasekanými ořechy.
krok 2
Pro citronovo-okurkové a krevetové sendviče lehce namažte 6 plátků celozrnného chleba máslem. Pokryjte vrstvou tenkých plátků okurky a poté použijte vykrajovátko o průměru 5-6 cm, abyste vyřízli 12 kruhů. Smíchejte 4 lžíce majonézy s nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Na každý kruh položte půlku velké vařené krevety a trochu citronové majonézy.
krok 3
Pro krémové vaječné a řeřichové sendviče uvařte 4 vejce natvrdo, po dobu 8 minut. Uvařená vejce zchlaďte, oloupejte, rozmačkejte a smíchejte se 2 nasekanými jarními cibulkami a 2-3 lžícemi crème fraîche. Osolte, poté rozetřete na 12 koleček rohlíků. Přidejte trochu řeřichy, přiklopte vrchním dílem a podávejte.