reklama

  • 125 ml bílé víno
  • 30 g sušené houby
  • 200 ml kuřecí vývar
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 25 g máslo
  • 2 lžíce brandy
  • ½ ks citronová šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal240
  • tuky19g
  • nasycené12g
  • sacharidy9g
  • cukry1g
  • vláknina0g
  • proteín3g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Víno a houby dejte do hrnce a přiveďte k varu. Sundejte z plotny a nechte asi 20 minut chladnout. Houby slijte a dejte stranou. Víno vraťte do kastrůlku a přidejte k němu vývar. Přiveďte k varu a z prudka vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, potrvá to asi 15 minut. Zalijte smetanou, ztlumte plamen a vařte asi 10 minut, dokud se znovu polovina objemu neodpaří.

  • krok 2

    Mezitím nadrobno nakrájejte houby. Na pánvi rozehřejte máslo a houby na něm opečete dozlatova. Přidejte brandy a krátce povařte, poté přidejte citronovou šťávu, stáhněte z plotny a odstavte. Houbovou směs vmíchejte do zredukované smetanové omáčky spolu se šťávami z hub, osolte a opepřete.

reklama
reklama
reklama
reklama