Omáčka z lesních hub
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus soaking
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 125 ml bílé víno
- 30 g sušené houby
- 200 ml kuřecí vývar
- 100 ml smetana ke šlehání
- 25 g máslo
- 2 lžíce brandy
- ½ ks citronová šťáva
- kcal240
- tuky19g
- nasycené12g
- sacharidy9g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín3g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Víno a houby dejte do hrnce a přiveďte k varu. Sundejte z plotny a nechte asi 20 minut chladnout. Houby slijte a dejte stranou. Víno vraťte do kastrůlku a přidejte k němu vývar. Přiveďte k varu a z prudka vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu, potrvá to asi 15 minut. Zalijte smetanou, ztlumte plamen a vařte asi 10 minut, dokud se znovu polovina objemu neodpaří.
krok 2
Mezitím nadrobno nakrájejte houby. Na pánvi rozehřejte máslo a houby na něm opečete dozlatova. Přidejte brandy a krátce povařte, poté přidejte citronovou šťávu, stáhněte z plotny a odstavte. Houbovou směs vmíchejte do zredukované smetanové omáčky spolu se šťávami z hub, osolte a opepřete.