reklama

  • 500 g ricotta
    dva 250g kelímky
  • 200 g smetanový krémový sýr
  • malý svazek máta
    nasekaná, plus několik lístků na ozdobu
  • malý svazek pažitka
    nasekaná
  • 450 g cherry rajčata
    zralá, může být směs červených a žlutých
  • 1 lžíce vinný ocet
  • 1 lžička cukr krystal
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej
    plus pár kapek k podávání

Na bruschetty

  • 1 ks francouzská bageta (nebo bezlepkový chléb)
    nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 tlusté stroužky česnek
    rozmačkaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal213
  • tuky11g
  • nasycené5g
  • sacharidy17g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín10g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké míse promíchejte ricottu, smetanový sýr, mátu, pažitku a trochu soli. Když je dip hladký, dejte ho na velký talíř nebo širokou mělkou mísu a ve středu vytvořte důlek na rajčata. Než budete podávat, dejte dip chladit do lednice.

  • krok 2

    V jiné misce rukama rozmačkejte cherry rajčata na malé kousky. Rajčata přeceďte přes sítko a získanou šťávu vylijte (nebo zamrazte pro použití v jiném receptu). Přidejte k nim ocet, cukr, olivový olej, špetku soli a promíchejte.

  • krok 3

    Rozpalte pánev, aby se z ní kouřilo. Plátky bagety potřete olivovým olejem a česnekem. Dejte je na pánev a opečte z každé strany 1-2 minuty, aby byly pořádně opečené (budete je muset opékat po částech, protože všechny plátky najednou se na pánev nevejdou).

  • krok 4

    Do důlku, který jste si udělali na talíři s ricottovým dipem navršte rozmačkaná rajčata. Pokapejte olejem a posypte zbylou mátou. Umístěte doprostřed stolu a nechte každého nabírat dip s rajčaty pomocí opečených bruschett z plátků bagety.

reklama
reklama
reklama
reklama