
Brusinková omáčka s chilli
Na 8 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Lehký nádech chilli pozvedne brusinkovou omáčku na zcela novou úroveň a polechtá vaše chuťové buňky! Jasná volba pro všechny fanoušky sladce pikantních omáček k masu.
Přejít na suroviny
- 100 g třtinový cukr
- 175 ml bílé víno
- 1/2 ks mírně ostrá červená chilli papričkanasekaná, semena ponechte
- 300 g mražené nebo čerstvé brusinky
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal66
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy15g
- cukry15g
- vláknina1g
- proteín0g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
V hrnci na mírném ohni zahřejte cukr a víno. Jakmile se cukr rozpustí, přiveďte k varu.
krok 2
Vsypte chilli papričky a brusinky, opět přiveďte k varu, poté stáhněte oheň a zvolna vařte asi 10 minut, dokud se brusinky nenafouknou a neprasknou. Neměly by se ovšem úplně rozpadnout. Stáhněte z ohně. Omáčka se bude i nadále vařit teplem z hnce a postupně během chladnutí zhoustne.