
Brusinková omáčka s pomerančovou marmeládou
Na 8 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Domácí sváteční brusinkové omáčce dodají drobné kousky pomerančové kůry z marmelády extra porci citrusové svěžesti. A hotovou ji budete mít během 15 minut. Nejvíce se hodí se k pečené drůbeži či jinému masu.
Přejít na suroviny
- 300 g čerstvé nebo mražené brusinky
- 1 pomerančšťáva vymačkaná
- 50 g světlý třtinový cukr muscovado
- 100 g pomerančová marmeláda s kousky kůry
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal69
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy16g
- cukry16g
- vláknina2g
- proteín0g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Na středně velkého rendlíku dejte brusinky s pomerančovou šťávou, cukrem a marmeládou a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, dokud se cukr a marmeláda nerozpustí a směs nezačne bublat. Vařte 3-5 minut, podle toho, zda jsou brusinky čerstvé nebo mražené, protože mražené rychleji změknou. Musí být měkké, ale stále držet tvar, takže zkuste jednu rozmáčknout, abyste zjistili, zda má optimální konzistenci. Omáčka chladnutím zhoustne. V lednici vydrží 1 týden.