reklama

Suroviny

  • 12 rajčata cherry
  • 2 rajčata, rozpůlená
  • 4 bazalka, listy
  • 1 malý svazek pažitka
  • 8 černé nebo zelené olivy, zbavené pecek, volitelné
  • olivový olej, na pokapání
  • 200 g těstoviny, uvařené a teplé
  • parmazán, nebo cheddar, nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cherry rajčátka dejte do velké mísy a každé jednotlivě silně pomačkejte, dokud nepraskne (pozor, prskají!). Samotná cherry rajčata poté roztrhejte na kousky.

  • KROK 2

    Rozpůlená rajčata vymačkejte v lisu na citrony, abyste získali co nejvíce šťávy. Tu nalijte do misky. Vymačkaná rajčata si můžete ponechat třeba na přípravu polévky.

  • KROK 3

    Bazalku a pažitku nakrájejte do misky nebo je natrhejte na kousky. Pokud budete přidávat olivy, nakrájejte je napůl a přihoďte je do misky.

  • KROK 4

    Přidejte kapku olivového oleje, pak dejte uvařené těstoviny do dvou misek, navrch nalijte omáčku a posypejte sýrem.

reklama
reklama
reklama
reklama