Čerstvá rajčatová omáčka na těstoviny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 12 rajčata cherry
- 2 rajčatarozpůlená
- 4 bazalkalisty
- 1 malý svazek pažitka
- 8 černé nebo zelené olivyzbavené pecek, volitelné
- olivový olejna pokapání
- 200 g těstovinyuvařené a teplé
- parmazánnebo cheddar, nastrouhaný
- kcal472
- tuky12g
- nasycené4g
- sacharidy80g
- cukry7g
- vláknina5g
- proteín17g
- sůl0.34g
Postup přípravy
krok 1
Cherry rajčátka dejte do velké mísy a každé jednotlivě silně pomačkejte, dokud nepraskne (pozor, prskají!). Samotná cherry rajčata poté roztrhejte na kousky.
krok 2
Rozpůlená rajčata vymačkejte v lisu na citrony, abyste získali co nejvíce šťávy. Tu nalijte do misky. Vymačkaná rajčata si můžete ponechat třeba na přípravu polévky.
krok 3
Bazalku a pažitku nakrájejte do misky nebo je natrhejte na kousky. Pokud budete přidávat olivy, nakrájejte je napůl a přihoďte je do misky.
krok 4
Přidejte kapku olivového oleje, pak dejte uvařené těstoviny do dvou misek, navrch nalijte omáčku a posypejte sýrem.