Čerstvá rajčatová omáčka na těstoviny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 12 rajčata cherry
- 2 rajčata, rozpůlená
- 4 bazalka, listy
- 1 malý svazek pažitka
- 8 černé nebo zelené olivy, zbavené pecek, volitelné
- olivový olej, na pokapání
- 200 g těstoviny, uvařené a teplé
- parmazán, nebo cheddar, nastrouhaný
Postup přípravy
- KROK 1
Cherry rajčátka dejte do velké mísy a každé jednotlivě silně pomačkejte, dokud nepraskne (pozor, prskají!). Samotná cherry rajčata poté roztrhejte na kousky.
- KROK 2
Rozpůlená rajčata vymačkejte v lisu na citrony, abyste získali co nejvíce šťávy. Tu nalijte do misky. Vymačkaná rajčata si můžete ponechat třeba na přípravu polévky.
- KROK 3
Bazalku a pažitku nakrájejte do misky nebo je natrhejte na kousky. Pokud budete přidávat olivy, nakrájejte je napůl a přihoďte je do misky.
- KROK 4
Přidejte kapku olivového oleje, pak dejte uvařené těstoviny do dvou misek, navrch nalijte omáčku a posypejte sýrem.