reklama

  • 12 rajčata cherry
  • 2 rajčata
    rozpůlená
  • 4 bazalka
    listy
  • 1 malý svazek pažitka
  • 8 černé nebo zelené olivy
    zbavené pecek, volitelné
  • olivový olej
    na pokapání
  • 200 g těstoviny
    uvařené a teplé
  • parmazán
    nebo cheddar, nastrouhaný

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal472
  • tuky12g
  • nasycené4g
  • sacharidy80g
  • cukry7g
  • vláknina5g
  • proteín17g
  • sůl0.34g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cherry rajčátka dejte do velké mísy a každé jednotlivě silně pomačkejte, dokud nepraskne (pozor, prskají!). Samotná cherry rajčata poté roztrhejte na kousky.

  • krok 2

    Rozpůlená rajčata vymačkejte v lisu na citrony, abyste získali co nejvíce šťávy. Tu nalijte do misky. Vymačkaná rajčata si můžete ponechat třeba na přípravu polévky.

  • krok 3

    Bazalku a pažitku nakrájejte do misky nebo je natrhejte na kousky. Pokud budete přidávat olivy, nakrájejte je napůl a přihoďte je do misky.

  • krok 4

    Přidejte kapku olivového oleje, pak dejte uvařené těstoviny do dvou misek, navrch nalijte omáčku a posypejte sýrem.

reklama
reklama
reklama
reklama