reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1/2 cibule, malá, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česnek, nasekaný nadrobno
  • 100 ml jablečný ocet
  • 85 g tmavý třtinový cukr
  • 1,5 lžičky mletá hořčice (prášková hořčice)
  • 1,5 lžičky mletá sladká uzená paprika
  • 1,5 lžičky celerová sůl, lze použít i cibulovou sůl nebo obyčejnou sůl
  • 2 lžičky mleté chilli
  • 1 lžíce worcesterská omáčka
  • 2 lžičky pasta z papriček chipotle, k sehnání např. v prodejnách s mexickými potravinami
  • 2 lžíce rajčatový protlak
  • 1 lžíce tekutý kouř
  • 350 ml rajčatová passata
  • 75 ml černá melasa

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte zbytek ingrediencí.

  • KROK 2

    Přiveďte k varu, ztlumte a 15 minut nechte zvolna probublávat a poté nechte vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama