Francouzská chlebová omáčka
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 10 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g francouzská bageta
- 700 ml plnotučné mléko
- 1 ks cibule malá, oloupaná, s 6 zapíchnutými hřebíčky (kořením)
- 1 ks bobkový list
- kousek máslo
- 1 špetka nové koření
- 3 lžíce smetana ke šlehání + navíc k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Okrájejte světle hnědou kůrku z vnější strany francouzské bagety a vyhoďte ji. Střídku nakrájejte na 5cm kostky.
- KROK 2
V hrnci přiveďte k varu mléko, cibuli se zapíchnutými hřebíčky, bobkový list, máslo, nové koření a 3 lžíce smetany, snižte plamen a přidejte na kostičky nakrájený chléb.
- KROK 3
Odkryté zvolna vařte 5 minut. Přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, poté nechte vychladnout a vyjměte cibuli a bobkový list. Omáčku lze přes noc chladit v zakryté nádobě.
- KROK 4
Chcete-li podávat, jemně prohřejte v hrnci a přidejte smetanu, abyste získali lehkou krémovou konzistenci. Rozdrťte trochu černého pepře a podávejte.