reklama

Suroviny

  • 200 g francouzská bageta
  • 700 ml plnotučné mléko
  • 1 ks cibule malá, oloupaná, s 6 zapíchnutými hřebíčky (kořením)
  • 1 ks bobkový list
  • kousek máslo
  • 1 špetka nové koření
  • 3 lžíce smetana ke šlehání + navíc k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Okrájejte světle hnědou kůrku z vnější strany francouzské bagety a vyhoďte ji. Střídku nakrájejte na 5cm kostky.

  • KROK 2

    V hrnci přiveďte k varu mléko, cibuli se zapíchnutými hřebíčky, bobkový list, máslo, nové koření a 3 lžíce smetany, snižte plamen a přidejte na kostičky nakrájený chléb.

  • KROK 3

    Odkryté zvolna vařte 5 minut. Přidejte trochu soli a čerstvě mletého černého pepře, poté nechte vychladnout a vyjměte cibuli a bobkový list. Omáčku lze přes noc chladit v zakryté nádobě.

  • KROK 4

    Chcete-li podávat, jemně prohřejte v hrnci a přidejte smetanu, abyste získali lehkou krémovou konzistenci. Rozdrťte trochu černého pepře a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama