Brusinková omáčka se zázvorem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 pomeranč velký
- malý kousek zázvor, na slabé nudličky
- 100 g krupicový cukr
- 500 g brusinky čerstvé, nebo mražené
- střik portské víno (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Kůru z pomeranče oloupejte škrabkou a nakrájejte na slabé nudličky. Zatím ji dejte stranou spolu se zázvorem. Pomeranč rozpulte a vymačkejte z něj všechnu šťávu.
- KROK 2
Pomerančovou šťávu a cukr přelijte do mělkého rendlíku a zvolna vařte, dokud nezískáte jantarově-pomerančový karamel. Do karamelu nasypte kůru a zázvor, povařte 1 minutu, poté přidejte brusinky a portské.
- KROK 3
Vše vařte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, dokud se brusinky nezačnou rozpadat, ale stále si musí zachovat texturu. Nechte vychladnout a podávejte k masům nebo sýrům.