reklama

Suroviny

  • 1 pomeranč velký
  • malý kousek zázvor, na slabé nudličky
  • 100 g krupicový cukr
  • 500 g brusinky čerstvé, nebo mražené
  • střik portské víno (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kůru z pomeranče oloupejte škrabkou a nakrájejte na slabé nudličky. Zatím ji dejte stranou spolu se zázvorem. Pomeranč rozpulte a vymačkejte z něj všechnu šťávu.

  • KROK 2

    Pomerančovou šťávu a cukr přelijte do mělkého rendlíku a zvolna vařte, dokud nezískáte jantarově-pomerančový karamel. Do karamelu nasypte kůru a zázvor, povařte 1 minutu, poté přidejte brusinky a portské.

  • KROK 3

    Vše vařte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, dokud se brusinky nezačnou rozpadat, ale stále si musí zachovat texturu. Nechte vychladnout a podávejte k masům nebo sýrům.

reklama
reklama
reklama
reklama