reklama

  • 1 pomeranč
    velký
  • malý kousek zázvor
    na slabé nudličky
  • 100 g krupicový cukr
  • 500 g brusinky
    čerstvé, nebo mražené
  • střik portské víno
    (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal83
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy18g
  • cukry16g
  • vláknina3g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Kůru z pomeranče oloupejte škrabkou a nakrájejte na slabé nudličky. Zatím ji dejte stranou spolu se zázvorem. Pomeranč rozpulte a vymačkejte z něj všechnu šťávu.

  • krok 2

    Pomerančovou šťávu a cukr přelijte do mělkého rendlíku a zvolna vařte, dokud nezískáte jantarově-pomerančový karamel. Do karamelu nasypte kůru a zázvor, povařte 1 minutu, poté přidejte brusinky a portské.

  • krok 3

    Vše vařte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, dokud se brusinky nezačnou rozpadat, ale stále si musí zachovat texturu. Nechte vychladnout a podávejte k masům nebo sýrům.

reklama
reklama
reklama
reklama