reklama

  • 250 g krupicový cukr
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 50 g máslo

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal206
  • tuky12g
  • nasycené7g
  • sacharidy27g
  • cukry27g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0.09g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nasypte cukr do pánve nebo hrnce s těžkým dnem, vmíchejte 4 lžíce vody a poté zahřívejte na střední oheň, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu a nechte probublávat 4-5 minut, dokud nezískáte jantarový karamel. Sundejte z ohně, poté opatrně vmíchejte smetanu a máslo. Pozor, karamel může prskat. Případné sraženiny rozpusťte. Nechte omáčku vychladnout a poté přelijte do lahve či uzavíratelné sklenice.

reklama
reklama
reklama
reklama