reklama

Suroviny

  • 200 ml červené víno, např. Merlot
  • 3 lžíce kukuřičný škrob
  • 600 ml silný krůtí nebo kuřecí vývar
  • 2 lžíce rybízové želé nebo rybízový džem
  • 200 ml výpek z pečené krůty nebo krocana, nemáte-li dost, doplňte vývarem

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smíchejte 3 lžíce červeného vína s kukuřičným škrobem do hladka a poté vmíchejte všechno víno. Zahřejte vývar v hnrci, poté zalijte směsí červeného vína se škrobem a přidejte želé či džem z červeného rybízu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se zabránilo tvorbě škraloupu, a nechte vychladnout. Uložte do lednice až na 2 dny. Chcete-li podávat, zařejte v hrnci k varu, poté vmíchejte krůtí výpek. Podávejte v omáčníku.

reklama
reklama
reklama
reklama