Rychlé pečené jehněčí
Pokud chcete zážitek z pečeného masa, ale nemáte hodiny nazbyt, tento bleskový recept je pro vás jako stvořený! Rychlé pečené jehněčí se zeleninou okamžitě zahřeje i v ten nejmrazivější zimní den.
Jako u nás patří k Vánocům kapr a salát. V Británii je svátečním pokrmem pečená krůta nebo krocan s variací omáček. Jednou z nich je silná masová šťáva s červeným vínem, která se ke šťavnaté pečínce báječně hodí.
Nutriční hodnoty: Na porci
Smíchejte 3 lžíce červeného vína s kukuřičným škrobem do hladka a poté vmíchejte všechno víno. Zahřejte vývar v hnrci, poté zalijte směsí červeného vína se škrobem a přidejte želé či džem z červeného rybízu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Zakryjte povrch potravinářskou fólií, aby se zabránilo tvorbě škraloupu, a nechte vychladnout. Uložte do lednice až na 2 dny. Chcete-li podávat, zařejte v hrnci k varu, poté vmíchejte krůtí výpek. Podávejte v omáčníku.