Meruňkové čatní (blatjang)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 250 g sušené meruňky
- 1 červená cibulerozčtvrcená
- ½ lžičky sušené drcené chilli
- 2 stroužky česnek
- 50 ml sladový ocetbílý
- 1 vrchovatá lžíce třtinový cukr Muscovadosvětlý
- kcal90
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy21g
- cukry20g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.02g
Postup přípravy
krok 1
Meruňky dejte do misky, zalijte je 600 ml vroucí vody a nechte 30 minut máčet, dokud voda nezchladne.
krok 2
Pak meruňky s vodou (ve které se máčely) dejte do kuchyňského robotu se všemi zbylými ingrediencemi a rozmixujte dohladka. Vzniklý mix dejte do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte 20 až 25 minut, aby vznikla hustá kašovitá hmota.