Meruňkové čatní (blatjang)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g sušené meruňky
- 1 červená cibule, rozčtvrcená
- ½ lžičky sušené drcené chilli
- 2 stroužky česnek
- 50 ml sladový ocet, bílý
- 1 vrchovatá lžíce třtinový cukr Muscovado, světlý
Postup přípravy
- KROK 1
Meruňky dejte do misky, zalijte je 600 ml vroucí vody a nechte 30 minut máčet, dokud voda nezchladne.
- KROK 2
Pak meruňky s vodou (ve které se máčely) dejte do kuchyňského robotu se všemi zbylými ingrediencemi a rozmixujte dohladka. Vzniklý mix dejte do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte 20 až 25 minut, aby vznikla hustá kašovitá hmota.