Olivový dip s artyčoky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 280 g grilované artyčoky v oleji odkapané, 2 lžíce oleje si ponechte
- 340 g zelené olivy, zbavené pecek, odkapané, plus extra 1 oliva k podávání
- 25 g piniové oříšky
- 50 g parmazán, nastrouhaný, nebo veganská alternativa
- 1/2 citron, pouze šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Artyčoky, olivy, piniové oříšky, parmazán a citronovou šťávu dejte do kuchyňského robotu a vyšlehejte na hrubou pastu. Lze připravit den dopředu a vychladit.
- KROK 2
Až budete připraveni servírovat, dejte pastu do misky, pokapejte ve spirále olejem z artyčoků a ozdobte zbývající olivou. Pokud jste si dip připravili předem, vyndejte jej z chladu a nechejte ohřát na pokojovou teplotu asi hodinu před podáváním, aby chuť měla čas se rozvinout.