reklama

Suroviny

  • 280 g grilované artyčoky v oleji odkapané, 2 lžíce oleje si ponechte
  • 340 g zelené olivy, zbavené pecek, odkapané, plus extra 1 oliva k podávání
  • 25 g piniové oříšky
  • 50 g parmazán, nastrouhaný, nebo veganská alternativa
  • 1/2 citron, pouze šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Artyčoky, olivy, piniové oříšky, parmazán a citronovou šťávu dejte do kuchyňského robotu a vyšlehejte na hrubou pastu. Lze připravit den dopředu a vychladit.

  • KROK 2

    Až budete připraveni servírovat, dejte pastu do misky, pokapejte ve spirále olejem z artyčoků a ozdobte zbývající olivou. Pokud jste si dip připravili předem, vyndejte jej z chladu a nechejte ohřát na pokojovou teplotu asi hodinu před podáváním, aby chuť měla čas se rozvinout.

reklama
reklama
reklama
reklama