Omáčka z brusinek a červeného vína
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 ml červené víno
- 100 g krupicový cukr
- 2 kusy hřebíčky
- 1 hvězdička badyánu
- 1 svitek skořice
- 500 g čerstvé nebo mražené brusinky
Postup přípravy
- KROK 1
Do velkého hrnce se široký dnem nebo do mělké pánve dejte víno, cukr, hřebíček, badyán a skořici. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte brusinky a vařte 5 minut, nebo dokud brusinky nepopraskají a nebudou provařené. Nechte vychladnout. Omáčku lze zmrazit nebo uložit do zavíratelné sklenice a skladovat v lednici až týden.