
Omáčka z brusinek a červeného vína
Porce 8
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Tuto brusinkovou omáčku s vánočním kořením můžete připravit až týden dopředu, skladujte ji v lednici
Přejít na suroviny
- 400 ml červené víno
- 100 g krupicový cukr
- 2 kusy hřebíčky
- 1 hvězdička badyánu
- 1 svitek skořice
- 500 g čerstvé nebo mražené brusinky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal77
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy15g
- cukry15g
- vláknina2g
- proteín0g
- sůl0.01g
Postup přípravy
krok 1
Do velkého hrnce se široký dnem nebo do mělké pánve dejte víno, cukr, hřebíček, badyán a skořici. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Přidejte brusinky a vařte 5 minut, nebo dokud brusinky nepopraskají a nebudou provařené. Nechte vychladnout. Omáčku lze zmrazit nebo uložit do zavíratelné sklenice a skladovat v lednici až týden.