
Omáčka z čerstvých bylinek
8 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Tato jasně zelená omáčka z čerstvých bylinek je svěží alternativou tradičních hutnějších omáček, která se hodí například k pečené krůtě nebo ke kuřeti po italsku. Skvělé je, že si ji můžete nachystat i několik hodin předem.
Přejít na suroviny
- 85 g řeřicha
- 50 g petrželka
- 50 g vlašské ořechy
- 150 ml olivový olej
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 lžička cukr
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal203
- tuky22g
- nasycené3g
- sacharidy1g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.02g
Postup přípravy
krok 1
Řeřichu, petrželku a vlašské ořechy dejte do mixéru a rozmixujte najemno. Přidejte olej, citronovou šťávu, cukr a dobře osolte. Mixujte 1 minutu, dokud se vše nespojí v hustou zelenou omáčku. Omáčku lze připravit i několik hodin předem před podáváním.