reklama

Suroviny

  • 4 velké stroužky česnek
  • 3 lžíce pasty tahini
  • 2 ks citron, šťáva vymačkaná + navíc na dochucení
  • 1 špetka sladká mletá paprika, na posypání
  • 1 lžíce olivový olej, nemusí být

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozdrťte česnek se špetkou soli pomocí hmoždíře nebo lisu na česnek. Dejte do misky a metličkou vmíchejte tahini pastu.

  • KROK 2

    Dále šlehejte a pomalu přidávejte citronovou šťávu – tahini zesvětlá a zhoustne. Ochutnejte, a pokud jste spokojeni, trochu nařeďte pár lžičkami vody. Pokud máte raději výraznější omáčky, přidejte místo vody více citronové šťávy. Přikryjte a chlaďte 30 minut až 1 hodinu v lednici. Až budete připraveni k podávání, posypte paprikou a podle chuti pokapejte olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama