Omáčka z tahini a citronu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + chlazení
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 velké stroužky česnek
- 3 lžíce pasty tahini
- 2 ks citron, šťáva vymačkaná + navíc na dochucení
- 1 špetka sladká mletá paprika, na posypání
- 1 lžíce olivový olej, nemusí být
Postup přípravy
- KROK 1
Rozdrťte česnek se špetkou soli pomocí hmoždíře nebo lisu na česnek. Dejte do misky a metličkou vmíchejte tahini pastu.
- KROK 2
Dále šlehejte a pomalu přidávejte citronovou šťávu – tahini zesvětlá a zhoustne. Ochutnejte, a pokud jste spokojeni, trochu nařeďte pár lžičkami vody. Pokud máte raději výraznější omáčky, přidejte místo vody více citronové šťávy. Přikryjte a chlaďte 30 minut až 1 hodinu v lednici. Až budete připraveni k podávání, posypte paprikou a podle chuti pokapejte olejem.