Jehněčí kebab s nádechem máty
Jehněčí kebab s nádechem máty bude váš nový oblíbený arabský recept. Potřebujete na něj jen pár surovin a hotové jsou behěm pár minut. Do přípravy můžete zapojit i děti, napichování na špízy je v kuchyni rychle zabaví.
Rozdrťte česnek se špetkou soli pomocí hmoždíře nebo lisu na česnek. Dejte do misky a metličkou vmíchejte tahini pastu.
Dále šlehejte a pomalu přidávejte citronovou šťávu – tahini zesvětlá a zhoustne. Ochutnejte, a pokud jste spokojeni, trochu nařeďte pár lžičkami vody. Pokud máte raději výraznější omáčky, přidejte místo vody více citronové šťávy. Přikryjte a chlaďte 30 minut až 1 hodinu v lednici. Až budete připraveni k podávání, posypte paprikou a podle chuti pokapejte olejem.