reklama

  • 4 velké stroužky česnek
  • 3 lžíce pasty tahini
  • 2 ks citron
    šťáva vymačkaná + navíc na dochucení
  • 1 špetka sladká mletá paprika
    na posypání
  • 1 lžíce olivový olej
    nemusí být

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal84
  • tuky8g
  • nasycené1g
  • sacharidy1g
  • cukry0g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozdrťte česnek se špetkou soli pomocí hmoždíře nebo lisu na česnek. Dejte do misky a metličkou vmíchejte tahini pastu.

  • krok 2

    Dále šlehejte a pomalu přidávejte citronovou šťávu – tahini zesvětlá a zhoustne. Ochutnejte, a pokud jste spokojeni, trochu nařeďte pár lžičkami vody. Pokud máte raději výraznější omáčky, přidejte místo vody více citronové šťávy. Přikryjte a chlaďte 30 minut až 1 hodinu v lednici. Až budete připraveni k podávání, posypte paprikou a podle chuti pokapejte olejem.

reklama
reklama
reklama
reklama