Těsto na pizzu
Jednoduché a všestranně použitelné těsto na pizzu v italském stylu si můžete udělat dopředu a uchovávat v chladničce celé dny nebo zmrazit. Dobře se tvaruje a po upečení je naprosto napřekonatelné.
Máte doma zásoby medvědího česneku nebo mladých kopřiv? Pak musíte vyzkoušet tohle lahodné pikantní pesto, které je skvělou alternativou bazalkové klasiky. Pesto z medvědího česneku chutná skvěle v těstovinách, polévce, jako dip ke steaku nebo pečené rybě či na toustu.
Nutriční hodnoty: na porci
Listy medvědího česneku opláchněte a nahrubo nasekejte.
Poté nasekané listy medvědího česneku společně s parmazánem, česnekem, citronovou kůrou a piniovými oříšky nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu. Směs osolte a během pomalého mixování postupně přilévejte téměř všechen olej. Ochutnejte, případně směs ještě okořeňte a zastříkněte citronovou sťávou.
Vzniklým pestem naplňte čistou uzavíratelnou sklenici a zakápněte zbylým olejem. Uchávejte v lednici, kde pesto vydrží dva týdny.