Pesto z medvědího česneku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- sklenice o objemu 275 g
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 g medvědí česnek, případně mladé kopřivy nebo směs kopřiv a medvědího česneku
- 50 g parmazán nebo jeho rostlinná alternativa, najemno nastrouhaný
- 1 stroužek česnek, najemno nasekaný
- ½ citron, kůra a pár lžic šťávy
- 50 g piniové oříšky, pražené
- 150 ml řepkový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Listy medvědího česneku opláchněte a nahrubo nasekejte.
- KROK 2
Poté nasekané listy medvědího česneku společně s parmazánem, česnekem, citronovou kůrou a piniovými oříšky nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu. Směs osolte a během pomalého mixování postupně přilévejte téměř všechen olej. Ochutnejte, případně směs ještě okořeňte a zastříkněte citronovou sťávou.
- KROK 3
Vzniklým pestem naplňte čistou uzavíratelnou sklenici a zakápněte zbylým olejem. Uchávejte v lednici, kde pesto vydrží dva týdny.