reklama

  • 150 g medvědí česnek
    případně mladé kopřivy nebo směs kopřiv a medvědího česneku
  • 50 g parmazán
    nebo jeho rostlinná alternativa, najemno nastrouhaný
  • 1 stroužek česnek
    najemno nasekaný
  • ½ citron
    kůra a pár lžic šťávy
  • 50 g piniové oříšky
    pražené
  • 150 ml řepkový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal65
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín1g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Listy medvědího česneku opláchněte a nahrubo nasekejte.

  • krok 2

    Poté nasekané listy medvědího česneku společně s parmazánem, česnekem, citronovou kůrou a piniovými oříšky nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu. Směs osolte a během pomalého mixování postupně přilévejte téměř všechen olej. Ochutnejte, případně směs ještě okořeňte a zastříkněte citronovou sťávou.

  • krok 3

    Vzniklým pestem naplňte čistou uzavíratelnou sklenici a zakápněte zbylým olejem. Uchávejte v lednici, kde pesto vydrží dva týdny.

reklama
reklama
reklama
reklama