reklama

  • 1 lžička mletý římský kmín
  • 1 lžička uzená mletá paprika (nejlépe španělská - pimentón)
    plus navíc na posypání
  • 100 g vlašské ořechy
    nasekané nahrubo
  • 225 g hotová pečená červená paprika
    ze sklenice, okapané
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 stroužek česneku
    podrcený
  • 2 lžíce melasa z granátového jablka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal198
  • tuky18g
  • nasycené2g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín2g
  • sůl0.44g

Postup přípravy

  • krok 1

    V rendlíku zahřejte olivový olej s římským kmínem a paprikou, aby se olej aromatizoval. Zbývající ingredience vložte do kuchyňském robotu, poté osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Ponechte motor přístroje v chodu a pomalu vlévejte ochucený olivový olej a nechte jej zapracovat. Podle potřeby zřeďte lžící vody. Vložte dip do misky a podávejte poprášené čerstvě mletým černým pepřem a paprikou.

reklama
reklama
reklama
reklama